bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,467.00 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.98 2.80%
bnb
BNB (BNB) $ 551.58 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 142.08 7.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502338 1.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457556 3.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151874 2.83%

Linux Foundation’dan Kripto Cüzdan Projesi: OpenWallet

Linux Foundation

Blockchain sektörü oldukça şeffaf bir yapıya sahip. Açık kaynaklı yazılım geliştirmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Linux Foundation, çeşitli kullanım durumları için dijital cüzdanların geliştirilmesini teşvik etmek için OpenWallet Foundation’ı (OWF) kurmayı planlıyor.

Linux Foundation’un Kurduğu OpenWallet Foundation, Kendisi Cüzdan Yapmayacak

Açık kaynak yoluyla topluluk tarafından geliştirmelerin öncüsü olarak kabul edilen Linux Foundation, birlikte çalışabilirliği desteklemek için açık kaynaklı cüzdan çalışmalarına odaklanan OpenWallet Foundation’ı (OWF) duyurdu. Girişim halihazırda teknoloji, kamu sektörü ve endüstri dikey segmentlerinde lider şirketler ve standardizasyon kuruluşları dahil olmak üzere güçlü destekten yararlanacak.

Konu hakkında konuşan Linux Foundation iletişim direktörü Dan Whiting, şu ifadelere yer verdi: 

“OWF, dijital kimlik bilgilerinin ve dijital varlıkların saklanabileceği ve kullanıcılar tarafından kolayca erişilebileceği birçok kullanım örneğini etkinleştirmeyi amaçlıyor. Potansiyel olarak bu vakıf kripto para birimlerini de içerebilir, ancak bu, OWF açık kaynak motoru tarafından ele alınabilecek tek kullanım durumu olmayacak”

Diğer taraftan Linux Vakfı İcra Direktörü Jim Zemllin ise şunları söyledi:

“Dijital cüzdanların dijital toplumlar için kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz. Açık yazılım, birlikte çalışabilirlik ve güvenliğin anahtarıdır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala