bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,519.02 3.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.50 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 550.35 2.92%
solana
Solana (SOL) $ 140.43 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503576 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454531 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150922 1.52%

Link’in TL Bazında Teknik Analizi – 12 Şubat 2020

chainlink

Link TL Bazında Teknik Analizi

Aşağıda LINK’in paribu.com verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği lineer ölçekte gösterilmiştir. Temmuz 2019’dan itibaren günlük grafik incelendiğinde hafif eğimli yükselen bir kanal hareketi göze çarpıyor. Kripto paralarda yaşanan son yükselişe Link de katılarak bu kanalın üst çizgisini test etmiş durumda. Daha kısa vadeli incelendiğinde ise, grafikte siyah renkte gösterilen yükselen trend çizgilerinin üzerinde ivmelenerek hareket ediyor.

Orta ve uzun vadeli yatırım düşünenler için; en alttan geçen yükselen trend çizgisi(risk iştahlarına göre, alttan ikinci siyah yükselen trend çizgisi de olabilir) üzerinde kaldıkça beklenebilir.

Link/TRY Kısa Vadeli Trend Analizi

Aşağıdaki 1 saatlik grafikte daha yakından incelemekte fayda var. Link 25.25 TL’yi gördükten sonra geri çekilmeye başlamış. Grafikte 5 adet yükselen trend çizgisi numaralandırılarak gösterilmiştir. Bir numaralı olan, en kısa vadede takip edilmesi gereken trend çizgisi iken 5 numaralı trend çizgisi orta vadede takip edilebilecek olan yükselen trend çizgisidir.

Son birkaç gündür yaşanan sert yükseliş nedeniyle destek seviyeleri de oldukça aşağılarda kalmış durumda. Bu aynı zamanda, artan riskin bir göstergesidir. Unutmamak gerekir ki, risk yükseldikçe getiri ihtimali yüksek olsa da, zarar etme ihtimali de yüksektir.

Dolayısıyla, geri çekilmenin devam etmesi durumunda 1 saatlik kapanışlar itibariyle sırasıyla 23.63, 22.36, 21.34, 19.73 ve 17.69 seviyeleri takip edilebilir. Bu destek seviyelerinin üzerinde kaldığı sürece üzerinde kalmış olduğu trend çizgisi kırılıncaya kadar yükselişin devamı beklenir. Yalnız bu değerler zaman geçtikçe, trend çizgilerinin pozitif eğimli olmasından dolayı, yükselecektir.

Yükselişin devam etmesi için 25.25 TL seviyesinde görülmüş olan zirvenin üzerinde kapanışlar gelmeli. Aksi halde geri çekilme hareketinin devamı beklenir.

Link Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Olası En İyi Satış Yeri Neresi Olabilir?

Hiçbir şeyin fiyatı sonsuza dek yükselmez. O zaman bir strateji dâhilinde olası en iyi satış fırsatlarını değerlendirmek düşünülebilir. Bu durum için aslında aşağıdaki grafik çok önemli bir bilgi veriyor. O da, grafikte daire içinde gösterilmiş olan 2 zirve birleştirilerek elde edilen yükselen direnç çizgisi tam da 25.25 seviyesinde direnç göstermiş ve fiyat bu seviyeyi gördükten sonra, kısa vadeli bir düzeltme içine girmiş. Bu bilgi iki şekilde kullanılabilir:

  1. Eğer fiyatlar tekrar bu direnç çizgisini test ederse, düzeltmeden sonra tekrar değerlendirmek şartıyla, kısa vade için satış düşünülebilir
  2. Eğer fiyatlar bu direnç çizgisini aşarsa, yükseliş daha da sertleşebilir ama böyle bir durumda riskin de iyice artmış olacağı da göz ardı edilmemeli.
Link Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte MACD, RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir. TSİ 15:00 itibariyle bu indikatörlerin kontrol edilmesinde fayda var. Eğer içinde bulunduğumuz 4 saatin kapanışı yaklaşık bu fiyatlardan gelecek olursa, o durumda MACD’nin histogram çizgisinin eğimi negatife dönmüş olacak. Böyle bir durumda, geri çekilmenin devamı beklenir.

Diğer taraftan, RSI da yönünü aşağı çevirmiş olacak. STOCH RSI ise bir önceki 4 saatlik periyodun sonu itibariyle zaten satış sinyali üretmiş durumda. Dolayısıyla, bu durumu devam ettirirse, RSI’da da düşüşün devamı beklenir. Tabi RSI’ın 70 seviyesini yukarıdan aşağı kırması durumunda LINK’de hızlı bir düzeltme hareketi görülebilir.

Link Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Negatif Uyumsuzluk

Aşağıdaki 1 saatlik grafikte fiyatların yeni başarılı zirveler yapmasına karşın, MACD, RSI ve STOCH RSI’ın yeni başarılı zirveler yapamadığı görülüyor. Eğer bu durum devam ederse ve özellikle de RSI üzerine çizilmiş olan mavi düşen trend çizgisini yukarı kıramazsa, LINK/TRY’de çok kısa vadede(saatler itibariyle) düşüş yaşanabilir. Bu nedenle, yukarıda numaralandırılarak gösterilmiş olan trend çizgileri, en kısa vadeden (1 numaralı trend çizgisi) daha uzun vadeye doğru takip edilmeli.

Link Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle;

Destekler: 23.63, 22.36, 21.34, 19.73, 17.69

Dirençler: 25.25, 26.00 (psikolojik direnç)

Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Bol kazançlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala