bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Lightning Labs İlk Taro Protokol Kodunu Açıkladı

lightning labs ilk taro protokol kodunu acikladi

Lightning Labs, şirketin çarşamba günü Rero protokolünün ilk kodunu açıkladığı için “doları Bitcoin’leştirme” hedefine bir adım daha yaklaştı. Kod, kullanıcıların Bitcoin Blockchain ağı üzerindeki varlıkları ihraç etmelerine ve aktarmalarına izin verecek.

Lightning Labs’tan Stablecoin Adımı

Lightning Labs, kullanıcıların Bitcoin Blockchain ağı ve Lightning’deki varlıkları ihraç etmelerine ve aktarmalarına izin verecek olan yeni Taro protokolünün ilk kodunu açıkladı.

lightning labs ilk taro protokol kodunu acikladi 2

Lightning Labs tarafından yapılan açıklamasında, “Bu sürümle, doları ve küresel finansal sistemi Bitcoin’leştirmeye bir adım daha yaklaştık.” dedi. Lightning Labs Ürün Büyüme Lideri Michael Levin bir blog gönderisinde ise şu ifadelere yer verdi:

Dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin ve Lightning geliştiricileri ile konuşurken, kullanıcıların stablecoin’leri Lightning Network’te Bircoin kullandıkları gibi kullanmak istediklerini duyduk. Finansal aracılar olmadan anında yerleşmiş, düşük ücretli eşler arası işlemler sunmak adına yeni çözümler sunmaya devam ediyoruz.

Şirket ilk olarak Nisan 2022’de Taproot destekli bir protokol olan Taro’yu başlatmıştı. Taproot, geçen yıl uygulanan Bitcoin’in kodunda yapılan bir güncellemedir. Lightning Labs 2016 yılında kuruldu ve Square CEO’su Jack Dorsey ve Robinhood CEO’su Vlad Tenev’den çeşitli finansman turlarında yatırım almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala