bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

LGB Coin, ABD Meclis Etkin Komitesi’ne Takıldı

LGB Coin ABD Meclis Etkin Komitesine Takildi

Günümüzde kripto para oluşturmak oldukça kolay. Destek sunan herhangi bir Blockchain ağı üzerinde istediğiniz standartta token üretebilir ve bunu piyasaya sürebilirsiniz. Ancak bu kolaylık beraberinde bir takım sorunlar da doğurabiliyor. Son örnekte ise bu durum LGB Coin‘de (Let’s Go Brandon Coin) yaşandı. Meclis Etik Komitesi, Madison Cawthorn’un “Let’s Go Brandon Coin” satın alıp tanıtırken ABD Temsilciler Meclisi’ni ve yatırım kurallarına ilişkin federal etik kurallarını ihlal ettiğini söyledi.

LGB Coin ABD Meclis Etkin Komitesine Takildi

LGB Coin, ABD Meclis Etkin Komitesi’ne Takıldı, Ceza Verildi

ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi, temsilcilerin ve yöneti birimindeki herhangi birinin, bir varlık veya araç üzerinde yatırım teşviği olabilecek herhangi bir adım atması durumunda oldukça sert bir tepki ile cevap veriyor. Özellikle söz konusu kripto paralar olduğunda çok daha katı bir prosedür izleyen kurum, son olarak hedefine LGB Coin‘i koydu. açılım Let’s Go Brandon Coin olan kripto varlık, her ne kadar çok fazla bilinmese de temsilci Madison Cawthorn tarafından satın alındı ve kısmi olarak reklamı yapıldı.

Bu noktada devreye giren Temsilciler Meclisi Etik Komitesi, Madison Cawthorn‘a kongre ve hükümet etik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle 15.000 dolardan fazla cezai bağış ve para cezası ödeme emri verdi.

Son olarak komitenin Cawthorn’a aldığı hediyenin yaklaşık değeri olan 14.237,49 doları hayır kurumuna bağışlamasını ve Adalet Bakanlığı’na 1.000 dolarlık geç ifşa cezası ödemesini emrettiğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala