bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,654.86 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,243.56 1.62%
bnb
BNB (BNB) $ 606.00 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 156.60 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548294 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501191 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163077 2.41%

Lens Protocol’den Merkeziyetsiz Sosyal Medya Hamlesi

lens protocolden merkezi olmayan sosyal medya hamlesi

Son dönemde Blockchain teknolojilerinin yaygınlaşmaya başlamasının ardından Blockchain şirketleri merkeziyetsiz sosyal medya platformlarına da yönelmeye başladı. Bu noktada Lens Protocol, merkezi olmayan sosyal medya platformunu güçlendirmek adına yatırım aldı.

Merkezi Olmayan Sosyal Medya Vizyonunu Desteklemek için Lens Protocol, Yatırım Topladı

Lens Protocol, merkezi olmayan sosyal medya platformunu oluşturmayı teşvik etmek amacıyla, IDEO CoLab Ventures öncülüğünde gerçekleştirilen bir yatırım turunda 15 milyon dolarlık bir gelir elde etti.

lens protocolden merkezi olmayan sosyal medya hamlesi 2

Yatırım turuna, Flamingo DAO, DAOJones ve Punk DAO gibi çeşitli merkezi olmayan özerk organizasyonların yanı sıra General Catalyst, Variant ve Blockchain Capital gibi risk sermayesi firmaları da katıldı.

Yatırım turunda Uniswap‘ın CEO’su Hayden Adams, OpenSea‘nin kurucu ortağı Alex Atallah, Coinbase’in eski CTO’su Balaji Srinivasan, Sandbox’ın kurucu ortağı Sébastien Borget, NFT sanatçısı Emily Yang (pplpleasr), Mirror.xyz’in kurucusu Denis Nazarov ve Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal gibi tanınmış melek yatırımcılar da yer aldı. Konu hakkında açıklama yapan Lens Protocol’ün kurucusu Stani Kulechov şu ifadeleri kullandı:

Hedefimiz, insan bağlantısını esas alarak, yeni nesil internetin – sosyal katmanın – daha hızlı benimsenmesini sağlamaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala