bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,699.33 1.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,094.97 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 561.22 1.52%
solana
Solana (SOL) $ 146.51 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499173 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474484 4.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152307 1.14%

Lego ve Epic Games, Çocuklar için Metaverse Platformu Kuracak

lego ve epic games cocuklar icin metaverse platformu kuracak 2

Metaverse kavramı hemen hemen her alanda kendisini göstermeye başlamış durumda. Birçok farklı alandan şirket bu alandaki çalışmalarını hızlandırmak için ortaklık kurmaya başladı. Bu kez bir ortaklık haberi de dev oyuncak şirketi Lego ve oyun şirketi Epic Games‘ten geldi.

Lego ve Epic Games’den Ortak Metaverse Projesi

Dev oyuncak şirketi Lego ve oyun şirketi Epic Games, çocuklara yönelik bir metaverse platformu kurmak için iş birliği yaptığını duyurdu.

lego ve epic games cocuklar icin metaverse platformu kuracak

LEGO Group’un CEO’su Niels B Christiansen, ortaklık hakkında şunları söyledi:

Çocuklar dijital ve fiziksel dünyalarda oynamaktan zevk alıyor ve ikisi arasında sorunsuzca hareket ediyor. Dijital deneyimler yoluyla yaratıcılık, işbirliği ve iletişim gibi yaşam boyu sürecek becerileri geliştirmeleri için büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. Ancak onları güvenli, ilham verici ve herkes için faydalı kılmak gibi bir sorumluluğumuz var. Çocukların güvenli fiziksel oyun haklarını nesiller boyu koruduğumuz gibi, dijital oyun için de aynısını yapmaya kararlıyız.

Oluşturtulacak yeni metaverse platformu ile ilgili olarak daha fazla detay verilmedi. Ancak iki şirket de çocukların güvenliğini korunacağını altını çizdi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala