bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 3.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.01 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.65 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 145.87 6.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525988 3.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47306 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150481 7.66%

Ledger’a Veri İhlali Nedeniyle Toplu Dava Açıldı

ledgera veri ihlali nedeniyle toplu dava acildi

Kripto para donanım cüzdanı üreticisi Ledger’a ve Legder’ın çevrim içi satışlarını yöneten Shopify’a toplu dava açıldı. 

Önde gelen soğuk cüzdan üreticilerinden Ledger ve e-ticaret şirketi Shopify’a 6 Nisan’da veri ihlali nedeniyle toplu dava açıldı. Ledger geçtiğimiz Aralık ayında müşteri iletişim ve sipariş bilgilerinin ifşa olduğunu açıklamış ve akabinde ifşa olan kullanıcıların evlerine girme gibi teşebbüsler de dahil olmak üzere birçok sorunla gündeme gelmişti. 

Olayın ardından şirketler, sızıntıdan sorumlu çalışan belirledi ve Ledger CEO’su Pascal Gauthier Twitter üzerinden donanım cüzdanlarının tehlikeye atılmadığını ve fonların güvende olduğu açıklamasını yaptı. 

340.000 Dolarlık Kayıp

Sızıntı hakkında ilk yasal hamle hukuk firması Roche Freedman tarafından yapıldı. Roche Freedman, Binance, Tron ve iFinex önde gelen kripto para şirketlerine açtığı toplu davaları ile tanınıyor. Hukuk şirketinden bir yetkili olan Kyle Roche konu hakkında şunları söyledi:

”Olayı ilk duyulduğundan beri araştırıyoruz. Bu soruşturma, veri güvenliği ve kripto para birimi alanlarındaki uzmanlarla konuşmayı da içeriyor.”

Dava, Ledger’ın müşterilerine karşı bir sorumluluğu olarak nitelendirilen Shopify’ın güvenliğini de içeriyor. Şikayette “…Müşteri listesinin anonimliği, Ledger’ın sunduğu güvenliğin önemli ve bariz bir unsurudur…” ifadesi yer alıyor. 

Şikayet, 2 Ledger kullanıcısına odaklanıyor. Bu kullanıcılar, kimlik avı saldırılarında güncel kur ile 340.000 dolara karşılık gelen 4.2 BTC, 11 ETH ve 15.000 XLM kaybetti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala