bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Ledger, Kripto Cüzdan Kurtarma Aracını Savundu

ledger kripto cuzdan kurtarma aracini savundu

Fiziksel kripto para cüzdan donanımı üreticisi Ledger, güvenlik uzmanlarının eleştirilerine yanıt verdi. Ledger, güvenlik uzmanları tarafından yapılan tüm eleştirilere rağmen, kripto cüzdan kurtarma aracını savunmaya devam etti.

Ledger’den Kripto Cüzdan Kurtarma Aracı Açıklaması

Ledger’ın donanım kripto cüzdanları için tohum ifadesinin kaybolması ihtimalinde yedekleme sağlamak adına tasarlanan bir kurtarma aracı sunmasının ardından bazı kripto yatırımcıları sosyal medya platformları üzerinden bu duruma sert bir şekilde tepki gösterdi.

ledger kripto cuzdan kurtarma aracini savundu 2

Ledger Recover ismindeki bu özellik, abone olan kullanıcıların özel anahtarları için bir yedek olarak kullanmalarına imkân tanıyor. Hizmet, kullanıcının tohum cümlesini üç şifrelenmiş parçaya bölüyor ve bunları üçüncü taraf şirketlere gönderiyor.

Bu bilgiler birleştirilip şifreleri çözüldüğünde, tohum ifadesini yeniden oluşturmak adına kullanılabiliyor. Ancak bu öneri güvenlik uzmanları ve pek çok Ledger sahibi arasında sert tepkilere sebep oldu. Konu hakkında açıklama yapan Polygon Labs Baş Bilgi Güvenliği Sorumlusu Mudit Gupta, sosyal medya platformu Twitter’da şu ifadeleri kullandı:

Buradaki sorun anahtarı 3 parçaya bölmek değil. Bu aslında iyi bir şey! Bunu kişisel olarak da yapıyor olabilirim ya da olmayabilirim. Buradaki sorun, şifrelenmiş (anahtar) parçaların 3 şirkete gönderilmesi ve onların anahtarlarınızı yeniden yapılandırabilmesidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala