bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Lazarus Kripto Şirketlerine Sahte İş Başvurusu Yapıyor

lazarus kripto sirketlerine sahte is basvurusu yapiyor

Kuzey Kore destekli Lazarus Group, kripto hack saldırılarını artırmaya devam ediyor. Son olarak deBridge Finance hack saldırısı ile bağlantısının olduğu iddia edilen Lazarus Group’un yeni planı ortaya çıktı. Hacker grubu Coinbase mühendislerinin iş başvuruları ile özgeçmiş oluşturup kripto şirketlere başvurularda bulunuyor.

Lazarus Group Zararlı CV’lerle Şirketleri Hedef Alıyor

Son dönemde saldırılarını artıran Kuzey Kore destekli hacker gruplarının bu saldırılarının önlenmesi için operasyonlar düzenlenmeye devam ediyor. Kuzey Kore destekli saldırgan grupların başında gelen Lazarus Group hackerlarının, yeni taktikleri ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, bilgisayar korsanları kripto ve Fintech şirketlerini hedef alıyor. Şirketlerin iş başvurularına, Coinbase mühendislerinin özgeçmişlerini taklit ederek bir özgeçmiş hazırlayan korsanlar iş platformu LinkedIn’i de aktif olarak kullanıyor.

lazarus kripto sirketlerine sahte is basvurusu yapiyor 2

Şubat 2022 tarihinden beri Lazarus’un faaliyetlerini yakından takip eden Malwarebyres’te bir güvenlik araştırmacısı olan Hossein Jazi’nin açıklamasına göre, Lazarus saldırganları Coinbase çalışanı gibi davranarak, kripto şirketlerinin iş pozisyonlarına başvurularda bulunuyor. Saldırganların oluşturdukları CV’nin PDF formatında olduğunu belirten Jazi, söz konusu bu dosyanın kötü amaçlı yazılım içerdiğini ve kişilerin bu tarz belgeleri açmadan önce virüs taramasından geçirmelerini ve sadece güvenilir dosyaları indirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala