bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,747.96 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.72 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 583.83 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 188.72 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622805 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648783 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223723 13.61%

Layer 1 Blockchain Ağı Vega Protocol’den Yeni Hamle

layer 1 blockchain agi vega protocolden yeni hamle

Son dönemde kripto şirketleri yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Türev ticaretine odaklanan bir Layer 1 Blockchain ağı olan Vega Protocol, yeni hizmetini başlattığını açıkladı.

Vega Protocol, Zincir İçi Vadeli İşlemleri Başlatıyor

Türev ticaretine odaklanan bir Layer 1 Blockchain ağı olan Vega Protocol, bu ayın başlarında alfa ana ağının piyasaya sürülmesi sonrasında ilk zincir üstü piyasalarını başlattığını açıkladı.

Projenin topluluk üyeleri, ticareti başlatmak ve piyasalarını canlı hale getirmek için zincir üzerinde bir yönetişim oylaması gerçekleştirdi. Bu topluluk oylaması, Ethereum ile birlikte çalışabilirlik köprüsü aracılığıyla para yatırma ve çekme işlemleri için Circle’ın ve Tether’in stablecoin’leri olan USDC ve USDT kullanımını da onayladı.

layer 1 blockchain agi vega protocolden yeni hamle 2

Vega Protocol, bugün itibariyle kullanıcılara merkezi olmayan ve izinsiz piyasalar oluşturma seçeneği de sunuyor. Şirket ilk olarak Blockchain ağının yalnızca nakit uzlaşmalı vadeli işlem piyasalarını destekleyeceğini, ancak gelecekteki aşamalarda spot, sürekli ve diğer piyasa türlerin de eklenmesinin planladığını dile getirdi.

Son olarak Vega Protocol, 2019 yılında Pantera Capital liderliğinde 5 milyon dolarlık bir tohum turu gerçekleştirdi. Ardından 2021’de ekip CoinList’te bir topluluk token satışı gerçekleştirdi ve 43 milyon dolar topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala