bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Latin Amerika’da En Çok Bu Ülke Perakende Kripto Para İşlemini Kabul Ediyor

Latin Amerikada En Cok Bu Ulke Perakende Kripto Para Islemini Kabul Ediyor

Venezuela en fazla kripto para hacmine sahip olabilir, ancak bu ülke perakende kripto işlemleri söz konusu olduğunda tüm Latin Amerika’nın en iyisi.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Latin Amerika’nın tüm küresel kripto para birimi ekonomisinin %7’sini temsil ettiğini gösterdi. Meksika, bunun dışında Temmuz 2019’dan bu yana tüm perakende kripto ödemelerinin neredeyse% 11’ini ele geçirdi.

El Economista,  blockchain analitik firması Chainalysis’in geliştirme temsilcisi Daniel Cartolin’in, bölgenin perakende kripto işlemlerinde 24 milyon dolar aldığını ve geçtiğimiz yıl diğer kıtalara 25 milyon dolar gönderdiğini gösteren araştırmasına atıfta bulundu.

Temsilci, işçi dövizlerinin ve ticaretin Latin Amerika’da perakende kripto işlemlerinde önemli bir varlığı olan sektörler olduğunu vurguladı. Çalışma, ülkenin hem Kuzey Amerika hem de Asya ile güçlü bağlarının bu perakende işlemlerinin akışını mümkün kıldığını söylüyor. Ayrıca bu işlemlerin çoğunun Bitcoin ( BTC ) kullanılarak gerçekleştirildiği de kaydedildi.

Cartolin ayrıca, kripto paranın genellikle Meksika genelinde para havaleleri için kullanıldığını söyledi:

“Geleneksel dünyadaki para havaleleri Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika arasında önemli ve kripto para biriminin havale için benimsenmeye başladığı alanları görmeye başlıyoruz, çünkü iş kripto para birimlerini değiştirmek söz konusu olduğunda daha az ücret var ve kimse bunu yapmak zorunda değil. İşlemi yapmak için Western Union veya Moneygram gibi sitelere gidin, bu bir telefondan yapılabilir.”

Blockchain firması tarafından Eylül ayında yayınlanan araştırmaya göre, Meksika perakende kripto işlemleri söz konusu olduğunda başı çekiyor olsa da Venezuela, kripto paraların benimsenmesi açısından Latin Amerika’da lider olmaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala