bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.77 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 609.14 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.65 2.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62075 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647485 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213722 8.34%

LastPass’ın Şifreleri Çaldırması Web2’nin Sınırlarını Gösterdi

lastpassin sifreleri caldirmasi web2nin sinirlarini gosterdi

Popüler parola yöneticisi LastPass’ın bir kez daha hacklenmesi ve bu hack olayında müşteri şifrelerinin çalındığını açıklaması, bir devrin sonunu işaret ediyor olabilir. Yaşanan bu hack saldırısı artık web2’nin günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak kadar güvenli olmadığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Web3 Güncellemesi Daha Fazla Kişi Tarafından Benimseniyor

LastPass’ın kısa bir süre önce yaptığı açıklamaya göre servis bir kez daha hacklendi. Yapılan son açıklama şirketin Ağustos 2022’de yaşadığı hack saldırısını konu aldı. Şirket açıklamasında LastPass’ın kullanıcıların şifrelerinin çalındığı ana kasa şifrelerinin çözülmüş olabileceğinden bahsedildi.

lastpassin sifreleri caldirmasi web2nin sinirlarini gosterdi 2

2022 yılı içinde pek çok hack olayının yaşandığı LastPass, söz konusu olayı Ağustos 2022’de açıklamış ve konu hakkında araştırmalarının devam ettiğini belirtmişti. LastPass tarafından yapılan son açıklamada kullanıcıların güvenli diye tek bir şifre altında sakladığı ana kasa parolalarının da çalındığı açıklandı.

Yaşanan bu olayın ardından LastPass, kullanıcılarından tüm şifrelerini güncellemesini istese de hack olayından etkilenen kullanıcıların sayısını açıklamadı.

LastPass’ın başına gelen bu olay son dönemde web2 servislerinde hızla artan hack olaylarının sonuncusu olmayacak gibi görünüyor. Web3 geliştiricilerinin uzun bir süredir şikayetçi olduğu kullanıcı adı ve parola ile oturum açma durumunun güvensizliği, LastPass olayında bir kez daha kendini gösterdi.

Web2 servislerinde artık sorgulanan güvenlik katmanı web3 ile birlikte daha da güvenli hale geliyor. Şifreleme imzası kullanarak oturum açmak için kullanıcılar MetaMask ya da Trustwallet gibi tarayıcı uzantısı cüzdanlarını kullanıyorlar. Bu sayede kullanıcıların bulut üzerinde saklanan verileri olmadığı için çalınacak verileri de bulunmuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala