bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,253.75 0.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,176.77 1.19%
bnb
BNB (BNB) $ 605.09 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 154.94 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548417 1.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.509513 0.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157545 2.60%

Lagarde: Vatandaşlar Gizliliğin Korunmasını İstiyor Ancak Anonim Bir CBDC İstemiyor

lagarde vatandaslar gizliligin korunmasini istiyor ancak anonim bir cbdc istemiyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dijital euro üzerine konuştu. 

Lagarde bugün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, AB vatandaşlarının dijital euroda gizliliğin korunmasını istediğini ancak anonim bir dijital euro (CBDC) da istemediğini söyledi. 

Vatandaşların yararına çalışacak bir dijital para birimi sunmanın kendilerini görevi olduğuna inanan dünyanın her yerindeki en az 80 merkez bankasının görüşlerini dile getirdiğini söyleyen Lagarde, CBDC’yi banknotlar olarak kullanılabilecek bir para birimi olarak tanımladı. Bununla birlikte, banknotların sunduğu anonimliği de sunmayacağını ekledi. 

Lagarde, birçok ankete atıfta bulunarak vatandaşların anonim bir dijital euro istemediklerini belirtti. Vatandaşların anonimliğin risklerini anladıklarını söyleyen Lagarde, yalnızca gizlilik korumasını tercih ettiklerini aktardı.

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayımlanan son rapor, Lagarde’nin bu vurgularını içeriyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Lagarde, dijital euro hakkında açıklamalarda bulunmuş ve bir dijital euro piyasaya sürmenin dört yılı bulabileceğini söylemişti. Bu konuda en fazla ilerleme kaydeden Çin ise, halihazırda dijital yuanını test etmeyi sürdürüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala