bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

Kuzey Koreli Kripto Dolandırıcıların Yeni Taktiği Belli Oldu

kuzey koreli saldirganlarin yeni kripto dolandiriciligi taktigi belli oldu 2

Kuzey Kore’den ya da bir başka ülkeden olan saldırganlar, kripto dolandırıcılığı için yeni bir taktik geliştirdi. Saldırganlar, kendilerini Amerikalı çalışan olarak tanıtarak güven kazanıyorlar.

Saldırganlar Kendilerini Çalışan Olarak Tanıtıyor

Dolandırıcıların, web3 girişimleri için kripto para birimi biçimindeki maaş çeklerini toplamak ve potansiyel olarak şirket içi kurumsal çalışmaları gözlemlemek için Amerikalı çalışan olarak davranıyor. Kripto para endüstrisindeki işe alım uzmanları, etkileyici özgeçmişlere sahip Kuzey Koreli gibi görünen kişilerle iş görüşmesi yaptıklarını söyledi. Gerçekleştirilen görüşmelerde kişilerin özgeçmişlerinde belirtilen iş geçmişlerine sahip olmadıkları da görüldü.

kuzey koreli saldirganlarin yeni kripto dolandiriciligi taktigi belli oldu

Son dönemde Kuzey Kore destekli saldırganlar kripto para dolandırıcılıkları artmıştı. Saldırıların artmasıyla birlikte ABD hükümeti, bu saldırı gruplarına olan operasyonlarını sıklaştırmıştı. İşe alım firması Talent Partner’ın kurucusu olan Dan Eskow açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

Kuzey Koreli ya da başka ülkelerden olan kişiler kendilerine etkili bir özgeçmiş hazırlayıp özellikle kripto endüstrisinde faaliyet gösteren şirketlere başvurularda bulunuyor. Bu yapılan başvurular neticesinde kişiler kendilerini Amerikalı çalışan olarak tanıtarak dolandırıcılık yapmayı amaçlıyor. Artık neredeyse herkes tarafından bilinen bu kişiler, ruhu yokmuş gibi görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala