bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Kuzey Koreli Lazarus İle İlgili Yeni İddia

kuzey koreli lazarus ile ilgili yeni iddia

Siber saldırılar, kripto yatırımcılarının en büyük endişe kaynakları arasında görülüyor. Kripto dünyasında siber saldırılar denilince ilk akla gelenler arasında Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus yer alıyor. Lazarus ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre geçen yıl Harmony’den çalınan varlıklar harekete geçti. Binance’in CEO’su Chanpeng Zhao da aklama işleminin Huobi üzerinden yapılmaya çalışıldığını ve 124 Bitcoin’in dondurulduğunu açıkladı.

Kuzey Kore merkezli hacker grubu Lazarus’un geçen yıl Harmony Bridge’den çaldığı fonların harekete geçtiği iddia edildi. İddia, kendini zincir üstü dedektifi olarak tanımlayan ZachXBT’den geldi. Blockchain dedektifi ZachXBT, olağanüstü Ethereum hareketlerinin ayrıntılarını yayınladı.

kuzey koreli lazarus ile ilgili yeni iddia1

Lazarus, Harmony’den Elde Ettiği Fonları Aklıyor

ZachXBT’ye göre Lazarus, Harmony saldırısından elde ettiği 63 milyon dolarlık fonu Railgun aracılığıyla taşıdı. ZachXBT, Harmony Bridge’den çalınan fonlar için 350 kadar Ethereum adresi kullanıldığını bildirdi. Railgun ile taşınan yaklaşık 41.000 Ethereum (ETH), üç farklı borsaya yatırıldı. Kullanılan borsalara ilişkin ise bilgi verilmedi.

Harmony Bridge’in Horizon köprüsüne Haziran 2022’de yapılan siber saldırı ile 100 milyon dolarlık varlık çalınmıştı. Bu saldırıdan Kuzey Koreli hacker grubunun sorumlu olduğu belirtilmişti. Saldırıdan 65 binin üzerinde cüzdan etkilenmişti. Harmony ekibi ise mağduriyetleri giderebilmek için yeni bir yol haritası açıklamıştı.

CZ: 124 Bitcoin kurtarıldı

Binance’in CEO’su Chanpeng Zhao da hacker fon hareketini tespit ettiklerini açıkladı. CZ, “Daha önce Binance üzerinden aklamaya çalıştılar ve hesaplarını dondurduk. Bu sefer Huobi’yi kullandılar. Hesapların dondurulması için Huobi’ye yardım ettik. Toplam 124 Bitcoin kurtarıldı” ifadelerini kullandı.

Güney Kore İstihbarat raporlarına göre Kuzey Koreli hacker’lar, son beş yılda yapılan saldırılar ile 1.2 milyar dolarlık kripto para ve dijital varlık ele geçirdi. FBI da mart ayında Axie Infinity’den çalınan yaklaşık 625 milyon dolardan Kuzey Kore’yi sorumlu tutmuştu. ABD Hazine Bakanlığı, nisan ayında Lazarus’a ait olduğu tespit edilen Ethereum cüzdanı için yeni yaptırım açıklamıştı.

Eylül ayında yayınlanan bir rapora göre Lazarus, 2018’den bu yana her yıl ortalama 200 milyon doları aşan miktarda kripto para çalıyor. Birleşmiş Milletler ise bu gelir nükleer silah ve balistik füze programları için harcanıyor. Son olarak Lazarus’un Japon kripto şirketlerine saldırılar düzenlediği açıklanmıştı.

Railgun, Zero Knowledge Proof teknolojisi aracılığıyla kripto para birimi ve DeFi kullanıcılarına gizlilik ve güvenlik sağlayan bir akıllı sözleşme sistemidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala