bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Kurumsal Şirketler Kriptoya Olan Güveni Artırıyor

kurumsal sirketler kriptoya olan guveni artiriyor 1

Kripto paralar her ne kadar son dönemde küresel olarak hızla kabul görse de, hâlâ kriptolara güven konusunda çekinceleri olan kişilerin sayısı az değil. Bu noktada Visa ve MasterCard gibi kurumsal şirketlerin kriptoya olan desteği, kullanıcıların kriptoya girmesi için güvenli bir alan oluşturuyor.

kurumsal sirketler kriptoya olan guveni artiriyor 5 2

Kurumsal Şirketlerin Kripto Desteği

Kripto para sektörünün ortaya çıkmasından bu yana çok az yenilik, kripto dostu banka kartları kadar ana akımın kriptoyu kabul etmesini hızlandırmayı başardı. Özellikle ödeme devleri Visa ve Mastercard, geniş ağlarında kripto para birimleri için destek sunarak, birçok kişinin kripto ile tanışmasına olanak sağladı.

Kullanıcılara kripto portföylerine erişim ve bunları harcama amacıyla hızlı ve ucuz bir şekilde geleneksel para birimlerine dönüştürme olanağı tanıyan ödeme şirketleri, küresel benimsemenin artmasını hızlandırdı.

Diğer taraftan birçok ülke, vatandaşlarının kripto satın almasını, satmasını ve hatta elinde tutmasını yasaklayan bazı yasalarla kripto para birimlerine karşı katı bir duruş sergilediğinden, bu küresel olarak kabul edilebilir bir çözüm olarak görülmüyor. Ancak Visa ve Mastercard’ın kabul edildiği ülkelerde kripto konusunda da bazı avantajlarınız oluyor. Tabii bu şirketler Visa ve Mastercard ile de sınırlı değil.

Bu yılın başlarında dijital ekonomiye yönelik değişen tavrını açıklayan Mastercard kripto ile alakalı olarak şu ifadeler yer vermişti:

“Biz, müşterilerin, tüccarların ve işletmelerin dijital değeri geleneksel veya kripto para birimlerini istedikleri gibi hareket ettirmelerini sağlamak için buradayız. Bu sizin seçiminiz olmalı, sizin paranız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala