bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

Küresel Piyasalarda ‘Yoğun’ Hafta

Kuresel Piyasalarda Yogun Hafta

Küresel piyasalarda bu hafta yoğun geçecek. Beklentilerden iyi gelen ABD enflasyon verisinin ardından Fed’in faiz adımı merakla bekleniyor. Fed faiz toplantısı 3 Mayıs’ta gerçekleşecek. Bu hafta ABD Bej Kitap raporu ve Fed yetkililerinin açıklamaları takip edilecek.

piyasalar gune nasil basladi 13 aralik 2022

Piyasalar, Yoğun Veri Akışını Takip Edecek

ABD‘de çarşamba günü Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak. Bej Kitap raporunda faiz, enflasyon ve resesyon ile ilgili mesajlar beklenecek. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, pazartesi günü 19.00’da Richmond İşletme Ekonomisi Derneği’nde konuşacak. New York Fed Başkanı John Williams, perşembe günü 02.00’de New York Üniversitesi’nde konuşma yapacak. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de 19.20’de ekonomik ve politika görünümü ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak. Fed yetkililerin faiz ile ilgili açıklamaları yakından takip edilecek.

New York Fed imalat endeksi ve Philadelphia Fed iş koşulları endeksi de önemli veriler olarak öne çıkıyor. Avrupa’da ZEW ve üretici fiyatları açıklanacak. Euro Bölgesi‘nde tüketici fiyatları, İngiltere’de istihdam istatistikleri yayınlanacak.

Almanya, İngiltere, Fransa, Euro Bölgesi ABD’nin PMI verileri yakından takip edilecek. İmalat sektörünün sağlığına ilişkin verileri gösteren PMI verilerinin resesyona işaret edip etmediğine bakılacak. Çin faiz kararı da izlenecek veriler arasında dikkat çekiyor.

Fed’in faiz toplansıtına ilişkin beklentiler de netleşiyor. CME FedWatch’a göre piyasada 25 baz puanlık artış beklentisi yüde 78 civarında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala