bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,363.85 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.05 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620545 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649362 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.20519 11.43%

Paylaş

Küresel NFT Ticareti 2022’de Hacmini İkiye Katladı

kuresel nft ticareti 2022de hacmini ikiye katladi1

Küresel NFT ticaret hacmi 2022’de yüzde 200’ün üzerinde büyüdü. Son zamandaki birçok ünlü ve markanın oraya geçişi sayesinde, NFT‘ler ve metaverse‘in hacmi giderek büyüyor.

Son çıkan bir IntoTheBlock verisine göre, NFT’lerde işlem gören toplam hacim son zamanlarda 18 milyon ETH‘yi buldu. IntoTheBlock’a göre, NFT’lerin küresel ticaret hacmi 1 Ocak 2022’de 16.94 milyar dolardan 17 Nisan’da 54.58 milyar dolara yükseldi.

Küresel NFT Ticareti Taraftar Toplamaya Devam Ediyor

Aynı kaynaktan birkaç gün önceki bir başka veri, NFT benimseme eğrisinin aslında “yeni başladığını” gösteriyordu. Buna göre, Ethereum adreslerinin yalnızca yüzde 4,5’inin NFT’lere sahip olduğunu gösteriyordu. Bu yüzde de zaman içinde yavaş ama istikrarlı bir artış kaydediyor ve 17 Nisan’da yüzde 4,64 olarak gerçekleşti.

Bu arada, kripto topluluğunda, Gate.io’nun CMO’su Marie Tatibouet de dahil olmak üzere, NFT’lerin gelecekteki patlamasına inanç artıyor.

Finbold’da yer alan habere göre, Tatibouet, Paris Blockchain Zirvesi’nde, Shark Tank’tan Kevin O’Leary ile, NFT’lerin piyasa değeri açısından Bitcoin‘i gölgede bırakabileceği görüşünde olduğunu söyledi.

Tatibouet, BTCHaber’e verdiği demeçte de merkeziyetsizlikle ilgili bir proje üzerinde olduklarını söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı. Ulusal çapta yayın yapan organlarda ilk yazılarını 2014’te yayımladı. 2015’te açık öğretim ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladı. Felsefede en çok yoğunlaştığı filozoflar Descartes, Spinoza ve Kant oldu. Prof. Dr. Aliye Kovanlıkaya ile bu filozofların ‘hayal gücü/imagination’ yetisini ele alışlarını ortaya koyan bir Bitirme Ödevi çalışması yaptı. Galatasaray ve Mimar Sinan Üniversitelerinden çeşitli öğrenciler ve Dr. Alber Nahum ile “Spinoza Okuma Atölyesi”nde bulundu. Akademik eğitiminde derinleşmeyle beraber hobilerine zaman ayırmayı ve sosyal hayatı da ihmal etmedi. 2016’nın Kasım ayında öğrenciliği devam ederken medyada profesyonel olarak yer almaya başladı. Dergi editörü olarak çalıştı. İlgi alanları arasına tarihi de ekleyen Hasan Selçuk’un çalışmaları düzenli yayımlanır hale geldi. 2018’de üniversiteyi çift diploma ile bitirdi, Galatasaray Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümlerinden mezun oldu. Aynı yıl tüm zamanların en çok okunan ve takip edilen yazarlarından Yuval Noah Harari ile röportaj yapan Türkiye’deki birkaç gazeteciden biri oldu. Medya ve iletişim üzerine bir kariyer hedefi tasarlayan Hasan Selçuk, sunuculuk ve yeni medya hakkında çeşitli eğitimler aldı. Blokzincir ve kripto varlık dünyasıyla 2019’da tanıştı. Bu zamanlamanın oldukça geç olduğunu fark ederek hızla konu hakkındaki kapsamlı kitapları ve makaleleri zihnine işledi. İnternet yayıncılığının olmazsa olmazları olan SEO, Doğru ve Güvenilir Bilgiye Erişim, E-Ticaret, Şikayet Süreçleri ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konulardaki eksik bilgilerini tamamladı. 2021’de internet ortamında Dış Haberler Editörlüğü yaptı. Haber, röportaj ve özel dosya gibi işlerini çalıştığı kurumda yayımladı. Felsefi derinlik bulduğu hemen her şeyle ilgilenebilen, derinlemesine araştırma yapmayı ve analiz etmeyi seven Hasan Selçuk, 2022 Şubat’ta Kriptomeda’ya katıldı ve Nisan sonuna kadar Kriptomeda çatısı altındaki yayın kuruluşlarına içerik hazırladı. Hasan Selçuk’un geçmişteki çalışmalarının çoğunluğuna ve Kriptomeda’daki tüm çalışmalarına internetten erişilebiliyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala