bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,683.33 5.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,360.91 7.33%
bnb
BNB (BNB) $ 528.80 8.38%
solana
Solana (SOL) $ 185.99 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598119 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.623316 9.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132455 11.38%

Paylaş

Kürate Edilmiş İlk NFT Platformunun Sergisi Yapıldı

ilk kurate edilmis nft platformunun sergisi yapildi

Türkiye’nin ilk kürate edilmiş NFT platformu Carny.io, koleksiyonerler ve yatırımcılar ile dün akşam Hasköy İplik Fabrikası’nda bir araya geldi.

Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinden, Art On İstanbul, artSümer, PG Art, Pilevneli, Pilot, Sanatorium galerilerin katkılarıyla gerçekleştirilen “The Future Begins Today: Carny Genesis NFT Collection” başlıklı sergide çağdaş sanat geleceğin teknolojisi ile buluştu.

ilk kurate edilmis nft platformunun sergisi yapildi 2

Dijital sanata odaklanan ve merkezine kripto sanatı alan Carny.io, Türkiye’den galerileri ve sanatçıları uluslararası koleksiyoner ve yatırımcılar ile buluşturduğu gibi, uluslararası sanatçılar ve galerileri de Türkiye’den platforma taşıyarak birikimleri paylaşmayı hedefliyor.

Carny.io kurucu ortaklarından Nuri Sayraç, BTCHaber’e özel açıklamalar yaptı.

ilk kurate edilmis nft platformunun sergisi yapildi 3
Carny.io kurucu ortağı Nuri Sayraç,

Sayraç yaptığı açıklamada bu tür etkinliklerin süreceğini dile getirdi:

‘’Çok mutluyuz öncelikle, gururluyuz ilk olduğu için. Türkiye’nin NFT alanında kürate edilen ilk sergisini gerçekleştirdik. Eminiz ki daha niceleri gerçekleşecek hem bizim tarafımızdan hem başkaları tarafından. Şu anda çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bütün eserler ilk dakikalarda satıldı bile. Çok mutluyuz.’’

Sayraç ayrıca NFT sanat dünyasının Türkiye bacağının Carny.io vasıtasıyla oluştuğunu açıkladı:

‘’Bekliyorduk böyle bir ilgiyi. Çünkü bu alana halihazırda pek çok kolektör portföyü bulunmakta olan Türkiye’nin en elit, en seçkin galerilerinin de destekleriyle giriş yaptık. Aynı zamanda bağımsız tüm sanatçılara da platformumuzda yer vermeye devam edeceğiz. Ve hali hazırda eser sattıkları kişilere dijital eserler şu an satıyorlar. Yani dijital eserleri NFT olarak satıyorlar. Dolayısıyla global olarak çok yüksek işlem hacimlerinin geçtiği NFT sanat dünyasının Türkiye bacağı bizim vasıtamızla oluşmuş oldu. İnşallah hacimlerde çok da artarak devam edecek‘’

Carny.io, NFT (Non-fugible-token) ile sanatçılar arası etkileşimi teşvik ederek teknolojiyi estetik yaratım süreçlerine dahil ediyor, sanatçılara fiziksel mekândan bağımsız ve coğrafi olarak sınırsız bir alan açıyor. Koleksiyonerler için sanat piyasasının yüzyıllardır süregelen provenans ve şeffaflık gibi kilit sorunlarına blok zinciri (blockchain) teknolojisi sayesinde çözüm sunan platform, Türkiye’nin canlı metropolü İstanbul’da, dinamik sanat ortamına yerel ve uluslararası odak sağlıyor. Türkiye’den galerileri ve sanatçıları uluslararası izleyiciyle buluşturduğu gibi, uluslararası sanatçılar ve galerileri Türkiye’den platforma taşıyarak birikimlerini izleyici ile paylaşmayı hedefliyor.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/




Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala