bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

Kur Korumalı Mevduatta Yeni Uygulama

kur korumali mevduatta yeni uygulama

Kısa bir süre önce uygulamaya sokulan kur korumalı mevduat planında önemli bir tanım değişikliğine gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan detaylarda, “dönüşüm kuru” ve “vade sonu kuru” kavramları yeniden tanımlandı. Bu yeni değişiklikle birlikte “dönüşüm” kuru” ifadesi “döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin, TL’ye çevrildiği gün Merkez Bankasınca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru” olarak değiştirildi.

Diğer taraftan Vade sonu kuru ise, “Türk Lirası mevduat veya katılma hesabının vadesinde Merkez Bankasınca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru” olarak değiştirildi.

dolar neden dustu dolarin 2021 karnesi 2

Kur Korumalı Mevduatta Dönüşüm Kuru Özel Olarak Belirlenmeyecek

21 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni ekonomik önlem paketi ile birlikte tanıtılan kur korumalı mevduat planı, bugün bir takım değişikliklerle düzenlendi. Yeni düzenleme ile diğer değişikliklere ek olarak vade sonu kuru ifadesinden “11.00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen” ifadeleri de çıkarıldı ve “Merkez Bankasınca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen” şeklinde değiştirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala