bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Kucoin ve Circle’dan Yuan Stablecoin Hamlesi

Kucoin ve Circledan Yuan Stablecoin Hamlesi

Son dönemlerde ABD dolarına endeksli stablecoin’lere yönelik tartışmalar alternatif arayışlarına yol açtı. ABD’de regülatörlerin baskıları ve bankacılık krizi gibi etkenler, farklı para birimlerine sabit kripto varlıklara olan ilgili artırdı. Kripto para borsası Kucoin ve stablecoin ihraççısı Circle, Çin yuan‘ına sabitlenmiş bir stablecoin için adım attı.

Kucoin ve Circledan Yuan Stablecoin Hamlesi2

Yuan Stablecoin İçin 10 Milyon Dolarlık Yatırım Turu

KuCoin’in yatırım kolu KuCoin Ventures, CNHC‘nin blockchain tabanlı ödeme hizmeti sağlayıcısının yatırım turuna liderlik yaptı. 10 milyon dolarlık yatırım turuna Kucoin’in yatırımcısı IDG Capital ve USD Coin’in yatırım kolu Circle Ventures de katıldı.

KuCoin Ventures lideri Justin Chou, CNHC’deki yeni yatırımın KuCoin Ventures’ın stablecoin ile ilgili bir projeye yaptığı ilk yatırım olduğunu belirtti. Chou, yatırımın KuCoin Ventures’ın Asya-Pasifik’teki Web3 altyapısını destekleme stratejisini yansıttığını söyledi. Yuan‘a sabitlenmiş stablecoin CNHC, yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürüldü. CoinMarketCap verilerine göre, CNHC, sadece merkezi borsa olan TruBit Pro Exchange’de listeleniyor.

CNHC, Tether dahil olmak üzere diğer büyük stablecoin’ler ile de takas hizmetini destekliyor. Kısa süre önce ABD’de KuCoin hakkında dava açılmıştı. New York Başsavcılığı, kayıt dışı menkul kıymet hizmeti nedeniyle borsa hakkında dava açmıştı. Diğer yandan ABD’de yaşanan bankacılık krizi stablecoin’ler ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala