bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,658.52 3.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.00 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 549.76 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 134.35 5.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496456 0.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449353 3.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148348 6.16%

Kriptonun Benimsenmesi Artış Gösteriyor

kriptonun benimsenmesi artis gosteriyordfvdf

Kripto para birimleri son dönemde birçok ülkede benimsenmeye başladı. Orta Doğu da son yıllarda kripto para biriminin benimsenmesinde hızlı bir artış kaydetti. 2022’de bölgenin kripto işlemleri, bir önceki yıla göre yüzde 48’lik bir artışı temsil eden 566 milyar dolarlık şaşırtıcı bir değere ulaştı.

Pakistan, Türkiye, Endonezya ve Nijerya da dahil olmak üzere birçok Müslüman çoğunluklu ülke, küresel kripto kabulünde liderler olarak ortaya çıktı. Uzmanlar bu eğilimin yakın ve orta vadede büyümeye devam edeceğini tahmin ediyor. Tasarrufların korunması, havale ödemeleri ve uygun kripto düzenlemeleri gibi faktörler bu eğilime katkıda bulundu.

Türkiye ve Mısır’daki dalgalı kripto para birimi fiyatlarının yanı sıra itibari para birimindeki devalüasyonlar, kriptoyu yerel yatırımcılar için çekici hale getirdi. Örneğin, Mısır’ın şu anda yılda yüzde 221,7 oranında büyüyen kripto havale piyasası, ülkenin ulusal bankasını BAE ile kripto tabanlı bir havale koridoru geliştirmeye sevk etti.

İslami değerlere uygun kripto para birimi, İslami finansta yeni bir dönemi temsil ediyor. Kullanıcılar, İslami kripto para biriminden yararlanarak, yenilikçiliği ve hayırseverliği desteklerken ekosistem içinde sorunsuz işlemler ve etkileşimler gerçekleştirebiliyor.

Projenin Kurucu Ortağı Mohammed Alkaff Alhashmi, Müslüman topluluğunun sadece yüzde 3-4’ünün kripto parayı elinde tutması halinde, bununla karşılaştırılabilir bir ölçeğe ulaşabileceğinin altını çizerek, İslami kripto paranın 1. kademe bir varlık olma potansiyeli oldukça önemli görünüyor.

“Kripto Bilincini Genişletmek ve Benimseme”

Kâr amacı gütmeyen Haqq Derneği, kripto benimsenmesini teşvik etme misyonunun bir parçası olarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ile ortaklık kurdu. Bu iş birliği, Malezya’da bir blockchain akademisi kurarak blockchain ve kripto farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Akademi, öğrencilere olumlu bir öğrenme ortamı ve mevcut üniversite programlarına yönelik kredi kazanma fırsatı sağlayan ücretsiz kripto ve blockchain teknolojisi kursları sunacak.

Haqq ve Islamic Coin ayrıca önde gelen Web3 projeleri ve İslami eğitim kurumlarıyla özel ortaklıklar da kurdu. Yakın zamanda, geleneksel finansın yeniden tanımlanmasına yardımcı olmak için SWIFT’e Web3 Şeriat uyumlu bir alternatif geliştirmek üzere DDCap Group ile güçlerini birleştirdiler.

Dünya çapında 2 milyardan fazla Müslüman kullanıcıyı hedefleyen İslami kripto para birimi, hem geleneksel hem de İslami finans alanında etkili isimlerin dikkatini çekti.

İslami kripto para ve Haqq ekosistemi, İslami ilkelerin ve modern teknolojinin çığır açan bir yakınlaşmasını simgeliyor. Sürdürülebilirlik, etik ve şeffaflığa odaklanan kripto Para, İslami finansın geleceğini şekillendirmede, finansal katılımı teşvik etmede ve Müslüman toplum için ekonomik değer üretmede önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala