bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,621.85 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,248.05 1.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.93 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 157.38 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54738 0.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504882 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160857 1.18%

Kripto Yatırımcıları, Maaşlarını Kripto ile Almayı Tercih Ediyor

abd ve ingilteredeki yatirimcilar maaslarini kripto tercih ediyor

Kripto para sektörünün hızla benimsenmesi beraberinde yatırımcıların tercihlerini de değiştiriyor. Öyle ki yeni araştırmalar, kripto sektörü giderek, finansal sistemle bütünleştiği için çoğu kripto para sahibinin dijital para birimlerinde ödeme almayı tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Kripto Yatırımcıları Yüzde 55’i Kripto ile Maaş Almak İstiyor

Paysafe ödeme platformuKripto topluluğunun içinde: Kitlesel benimseme yolculuğunu planlamak” adlı rapor yayımladı. Raporda kripto yatırımcılarının yaklaşık yüzde 55’inin maaşlarını dijital varlıklardan kazanmak istediğini belirtiyor. Bu gruba göre, kripto maaş ödemeleri, daha fazla finansal esnekliği artırmanın yanı sıra akıllı yatırım için bir seçenek sunuyor. 

Söz konusu araştırma, İngiltere ve ABD’de yaşayan 2.015 tüketiciyi hedefleyerek gerçekleştirildi. Sonuçlara bakacak olursak; ABD’deki yüzde 60’lık pay sahipleri kripto maaş ödemelerini tercih ettiklerini söylerken, İngiltere’de rakam ise yüzde 49 olarak belirlendi.

pasted image 0 Kopya
Kaynak: Paysafe 

Paysafe ayrıca ticaret yapmanın ve çeşitli kripto para birimlerine sahip olmanın ardındaki motivasyonu da araştırdı. Genel olarak yatırımcıların ortalama yüzde 21’i farklı varlıklara sahip olmanın ve ticaret yapmanın heyecanı tarafından yönlendiriliyor. 

Son olarak daha önce finansal danışmanlık, varlık yönetimi ve fintech kuruluşlarından biri olan deVere Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre; gençler yenilikçi teknolojiyle büyüdükleri için kriptoyu daha çok benimsediğini ortaya koymuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala