bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,775.09 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.22 0.37%
bnb
BNB (BNB) $ 556.44 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 144.23 3.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500353 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467077 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15105 0.75%

Kripto Şirketi Nexo, Eski Yöneticisini Dava Ediyor

kripto sirketi nexo eski yoneticisi dava ediyor

Kripto borç verme platformu Nexo, eski yöneticisini dava ediyor. Nexo, 2019 yılından beri kilitli durumda olan BitMEX hesabındaki kayıplar için eski yöneticisine dava açtı.

Nexoi 7.9 Milyon Dolarlık Kayıp İçin Eski Yöneticisini Suçladı

Kripto borç veren Nexo, eski yöneticisi Georgi Shulev’e bir uzlaşma anlaşmasında kendi tarafını tutmadığı iddiasıyla yasal işlem başlatıyor. Nexo, Birleşik Krallık Mahkemesi’ne başvurusunda eski yöneticisi Georgi Shulev’e Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) da dahil olmak üzere sahip olduğu dokuz kripto varlığı şirkete devretmesini talep etti. Bu devir işleminin Shulev’in 1 milyon dolarlık alacağı için yapılan bir anlaşmanın koşulu olması gerekiyordu. Nexo, kripto para birimlerindeki değerin düştüğü ve 7.9 milyon dolarlık bir zarara yol açılan dönemde varlıkların BitMEX kripto para borsasında kilitlendiğini iddia etti.

kripto sirketi nexo eski yoneticisi dava ediyor 2

BitMEX’in ana şirketi olan HDR Global, Shulev 2019 yılında Nexo’da yönetici olarak ayrılmasından sonra Yüksek Mahkeme’den hesabın kime ait olduğunun belirlenmesini talep etti. Son olarak Nexo, her ikisi de son iki aydaki piyasa baskıları nedeniyle para çekme işlemlerini donduran rakip kripto kredi sağlayıcıları Celsius Network ve Vauld gibi sıkıntılı şirketleri satın alarak bu yıl yaşanan piyasa çöküşünden yararlanmayı planlıyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala