bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Kripto Şirketi Golden, a16z Liderliğinde Yatırım Aldı

kripto sirketi golden a16z lider

Kripto odaklı birçok şirket çalışmalarını bir adım öteye taşımak için finansman turlarında önemli gelirler elde ediyor. Son olarak Web3 odaklı bir veri protokolü oluşturan Golden, a16z liderliğindeki bir B Serisi finansman turunda 40 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı.

Golden, a16z Liderliğinde 40 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Kripto şirketi Golden, a16z liderliğindeki turda 40 milyon dolar topladı ve bugüne kadar toplanan toplam tutarı 60 milyon dolara çıkardı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; turdaki diğer katılımcılar arasında Solana kurucu ortağı Raj Gökal, Dropbox kurucu ortağı Arash Ferdowsi ve Postmates kurucusu Bastian Lehmann yer alıyor. Yatırımcılar arasında ayrıca rock grubu Muse’un solisti ve Helium-3 Ventures’ın ortağı Matt Bellamy de vardı.

kripto sirketi golden a16z liderliginde yatirim aldie

Söz konusu finansman turundan elde edilen gelir, şirketin Web3’ten teknolojileri ve mekanikleri kullanarak verileri merkezileştirdiğini söylediği bir platform oluşturma çalışmalarına yardımcı olacak. 

Web3 odaklı bir veri protokolü oluşturan Golden, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bu sadece bir web3 Wikipedia değil. Derinle bağlantılı bir bilgi grafiğinde doğru verilere sahip olmak, şu anda mümkün olmayan yeni uygulamaların ve içgörülerin oluşturulmasına olanak tanır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala