bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Kripto Şirketi Banxa, Çalışanlarının Yüzde 40’ını İşten Çıkarıyor

kripto sirketi banxa calisanlarinin yuzde 40ini isten cikariyordf

Son zamanalarda kripto odaklı şirketler işten çıkarma yapması ile gündeme geliyor. Özellikle son günlerde kripto para piyasası zor günlerden geçerken, kripto şirketleri bu dönemleri en az hasarla atlatmak için çeşitli politikalar geliştiriyor. Kripto şirketleri, özellikle çalışanlarını işten çıkararak işgücünü azaltmaya başladı. Bu kez kripto ödemeleri altyapı sağlayıcısı Banxa‘dan bir hamle geldi.

Banxa, Çalışanlarının Yüzde 40’ını İşten Çıkarma Kararı Aldı

Avustralya Mali İnceleme raporlarına göre, kripto para ödeme altyapı sağlayıcısı Banxa, işgücünü yüzde 40’tan fazla azaltmaya karar verdi.

kripto sirketi banxa calisanlarinin yuzde 40ini isten cikariyord

Banxa’nın adi hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda Ocak ayında TSX kodu altında işlem görmeye başladı. Listeleme başlangıçta yüzde 90’lık büyük bir ralli ile sonuçlandı, ancak hisse senedi şimdi kripto pazarındaki düşüş nedeniyle yüzde 70’ten fazla düştü.

Bunun yanında geçtiğimiz yıl Banxa’nın personeli toplam 250 çalışana ulaştı. Ancak CEO Holger Arians’a göre, kripto piyasasındaki gerilemeyi atlatmak için şirket içerisindeki çalışan sayısını azalmak gerekiyor.

Son olarak son dönemde işe alım yapan ve işten çıkarma yapan şirketlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala