bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 1.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.61 1.64%
bnb
BNB (BNB) $ 585.37 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 188.57 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621604 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646152 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216259 7.96%

Kripto Satın Almak İçin Çok Mu Geç? Kripto Parayla İlgili En Can Sıkıcı 5 Soru

The Top 3 Cryptocurrencies What Makes Them a Success

Kripto para birimleri, doğru yapıldığında yüksek getiri sağlayan bir yatırım olduğunu kanıtlamıştır. Düşüş piyasasına rağmen, kriptoya ilgi hala artıyor. CryptoCom 2021 raporlarında okuyucularına kripto para sahiplerinin sayısının 295 milyona ulaştığını ve daha fazla büyümenin beklendiğini bildirdi.

gfgfffgfgffg

İstatistiklere göre, 2022’de meydana gelen düşüş piyasası ve diğer olumsuz olaylara rağmen, Bitcoin kullanıcılarının sayısı Ağustos 2022’nin sonunda 80 milyondan biraz fazla artarak 84,2 milyona yükseldi.

fghfghffgg

Büyüme yavaşlamış olsa da, her gün piyasaya yeni yatırımcılar girmeye devam ediyor. Bununla birlikte, bu büyümeye bazı garip ve zaman zaman rahatsız edici sorular eşlik ediyor.

Bitcoin Almak İçin Çok mu Geç?

Kötü haber şu ki, 10, 100 ve hatta 1.000 dolara Bitcoin satın alma şansınızı çoktan kaçırdınız. Kripto para piyasası büyüyor ve güçlü bir deflasyonist ekosisteme dönüştü.

Bitcoin arzı 21 milyon adet sınırlıdır ve bu kripto para birimine “dijital altın” dememizin nedenlerinden biri de budur. En iyimser uzmanlar, BTC’nin fiyatının 100.000’den 1.000.000 USD’ye kadar ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu tür tahminler şu anda tuhaf görünüyor, ancak hatırlarsanız, Bitcoin’in 68.000 dolar değerine ulaşacağına inanan çok fazla insan yoktu. Peki, Bitcoin almak için çok mu geç kalındı sorusunun cevabı için Bitcoin fiyat grafiğine bir göz atmaya ne dersiniz?

kjhjkhj

Burada herhangi bir yatırım tavsiyesinde bulunmuyoruz. Ancak kesin olan bir şey var: dijital varlıklar enflasyona karşı bir korunma olarak kabul ediliyor.

Lütfen burada, hızlı para kazanma amacıyla oluşturulanlardan değil, gerçek değer sağlayan projelerden bahsettiğimizi unutmayın.

19.000 Dolarım Yokken Nasıl Bitcoin Alabilirim?

Diyelim ki kripto dünyasında bir acemisiniz ve ilk yatırımınızı yapmaya çalışırken projeleri gözden geçiriyorsunuz. Ardından Bitcoin fiyatının 19.000 USD’nin üzerinde olduğunu görüyorsunuz. Tabii yatırımcı olarak yolunuza yeni başlıyorsanız, bu fiyat şok edici olabilir.

Endişelenmeyin, kripto paralar parçalar halinde satın alınabilir. Örneğin Bitcoin söz konusu olduğunda, 1/10, 1/100, 1/1.000 veya hatta 1/1.000.000’luk kesimini satın alabilirsiniz. Bitcoin’in küsuratı, bir BTC’nin 100 milyonda birine eşdeğer olan Satoshi olarak adlandırılır.

Satoshi, yeni başlayanlar için bile Bitcoin’e yatırım yapmayı uygun hale getirir. Bazı borsa platformları BTC alımları için minimum tutarı belirlediğinden buna hazır olun. Binance söz konusu olduğunda, bu minimum 10 USD’dir.

Kripto Para Birimi Satın Aldım – Bununla Ne Yapabilirim?   

Bu noktada kripto para birimlerinin kapsamlı bir finansal sisteme dönüştüğünü bir kez daha hatırlamamız gerekiyor. Geleneksel para birimleriyle etkin bir şekilde rekabet edebilirler; biz onlara itibari para diyoruz.

Bir kripto para biriminiz varsa, onunla şunları yapabilirsiniz:

  • Kripto paranızı bir cüzdanda saklayın ve fiyatı istenen değere ulaşana kadar bekleyin.
  • Risk alıp bir likidite havuzuna kilitleyin, diğer kullanıcılara ödünç verin ve pasif gelir elde edin.
  • Mal ve hizmet satın almak için kripto kullanın. Birçok şirket BTC, ETH, BNB ve diğer kripto paralarla ödeme kabul eder.

Bazı yerlerde kripto para, itibari paraya alternatif olarak kullanılabilir. Bu nedenle, New York, Los Angeles, San Francisco ve Toronto’da yalnızca kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul eden 100’den fazla işletme var. Bu yüzden tüm paranız kriptoda olsa bile orada yaşayabilirsiniz.

Kripto Parayla Ne Zaman Zengin Olacağım?

Kripto paraların finansal özgürlüğe giden yol olduğunu belirten YouTube toplulukları, Instagram hesapları ve Telegram kanallarından etkilenmiş olabilirsiniz. Bir de Bitcoin’i 100 USD iken almış olsaydınız, şimdi hesabınızda 500.000 USD olacağını sürekli hatırlatanlar vardır. Bu kişiler duygularınızla oynuyorlar, başka bir şey değil.

Kripto piyasasına hızlı zengin olma hedefiyle girerseniz başarısız olmanız kaçınılmazdır.

Kripto varlıklar bir piyango veya kumar değildir. Kripto ekonomisi gelişiyor. Örneğin El Salvador, Bitcoin’i yasal bir para haline getirdi. Bazı Afrika ülkeleri, kripto para biriminin yardımıyla USD’den finansal olarak kurtulmayı umuyor.

Kripto yatırımı derin araştırma gerektirir. Kriptonun nasıl çalıştığını, itibari paraya kıyasla faydalarının neler olduğunu ve neden potansiyelleri olduğunu net olarak anlamıyorsanız, kripto hakkında daha fazla bilgi edinmeye ihtiyacınız var demektir. Blok zinciri, düğümler, madenciler, fikir birliği, akıllı sözleşmeler ve benzeri terimler gibi temel terimlerle başlayın ve YouTube’da eğitim videoları izleyin.

Her zaman, kripto para biriminin bir doları bir milyona çevirmekle ilgili olmadığını unutmayın.                

2023’te Hangi Proje ‘Patlayacak?’

“Pazarlamacılar” tarafından en çok kullanılan bir numaralardan biri, “Patlayacak en iyi 10 token”, “Seni zengin edecek en iyi 20 token” gibi farklı istatistiki başlıklar. Bu tür istatistiklerin sağlam bir temeli yoktur. Herhangi bir kripto paranın fiyatının nasıl artacağını tahmin etmek çok zor ve hatta neredeyse imkansız. Bir düşünün, tüm derecelendirmeler doğru olsaydı, şimdiye kadar hepimiz milyoner olurduk.

Bu nedenle yatırım yapmadan önce her zaman projeyi kendi başınıza araştırmalısınız. Projenin yol haritasını kontrol edin. Yaklaşan güncellemeler hakkında bilgi edinin. Proje ekibi hakkında bilgi edinin ve son olarak, kendi sonuçlarınızı çıkarıp ona göre hareket edin.

Kapanış

Kripto paralar sadece yeni bir trend değil. Gelişiminin ilk aşamalarında bir aldatmaca olarak adlandırılsa da, önde gelen uzmanlar artık kripto paraların itibari para için ciddi bir rakip olacağını iddia ediyor. Gelecekte bundan yararlanmak istiyorsanız, bu varlıklar hakkında önceden bilgi edinmek için iyi bir zamandayız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala