bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,278.76 2.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,183.26 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 595.31 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 154.04 3.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548966 4.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516011 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159688 1.26%

Kripto Saklama Şirketi Unbanked, Kapanma Kararı Verdi

Kripto Saklama Sirketi Unbanked Kapanma Karari Verdi1

Kripto saklama ve ödeme şirketi Unbanked, kapanan kripto şirketlerinin son halkası oldu. Unbanked, ABD’deki kripto için zorlu düzenleyici ortamı sorumlu tuttu. Şirket, kullanıcılarına fonlarını çekmeleri için çağrı yaptı.

Kripto Saklama Sirketi Unbanked Kapanma Karari Verdi3

Unbanked’den Kapanma Kararı

Unbanked, ABD’de kripto için zorlu düzenleyici ortamdan kaynaklı kapanma kararı verdi. Şirketin kurucuları Ian Kane ve Daniel Gouldman, ilk açıldığında şirketi ABD‘de kurmanın ‘uzun vadeli akıllıca bir oyun olacağına’ inandıklarını söyledi. Yöneticiler, düzenleyicilerle ilişki kurmanın ve zorlu süreçler takip etmenin şirketi öne çıkacağını düşündüklerini ifade etti. Buna rağmen şirket kurucuları, kararın çok fazla zaman ve aşırı maliyete yol açtığını belirtti.

Şirket, açılışından beş yıl sonra kapanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD’li düzenleyicilerin şirketlerin kripto varlıklarını desteklemesini engellemeye çalıştığı kaydedildi. Unbanked‘ın bir süre önce ödeme devi Mastercard ile bir anlaşma yaptı. Şirket, büyük şirketlerle yaptığı iş birliklerine rağmen operasyonlarını durdurma kararı verdi. Şirketin 5 milyon dolarlık fon beklediği ancak bunun hala gerçekleşmediği de belirtildi. Unbanked, yaklaşık üç hafta önce 20 milyon dolarlık değerleme üzerinden 5 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket yetkilileri, operasyonları durdurma kararı olarak ABD’de zorlu düzenleyici ortamı gösterdi.

Son dönemlerde birçok kripto şirketi kepenk indirmeye başladı. Bu şirketler arasında Hotbit, BottlePay, Teressa ve Bittrex yer aldı. Digital Currency Group ise ana aracılık TradeBlock’u kapatacağını duyurdu. Şirketlerin kapanma kararlarında kripto kışı ve düzenleme baskıları neden oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala