bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

Kripto Piyasası Kaynıyor: Dorsey ve Musk, Topa Girdi

Dorsey ve Musk da Topa Girdi2

Kripto sektörü Binance ve Coinbase açılan davalarla kaynıyor. ABD’nin piyasa düzenleyicisi SEC, kripto endüstrisine adeta nefes aldırmıyor. Kurum, Binance ve Coinbase’in yasadışı menkul kıymet işlemleri yaptığı iddia etti. Teknoloji dünyasının önde gelen isimleri Elon Musk, Jack Dorsey de son gelişmelerle ilgili paylaşım yaptı.

elon musk cinin yapay zeka duzenlemesi hakkinda konustu

Jack Dorsey ve Elon Musk’ta Kripto Paylaşımı

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, Twitter’dan yaptığı paylaşımında, geniş ölçekte sansüre dayanıklı sadece üç teknoloji olduğunu belirtti. Dorsey, bu teknolojileri TOR, Bitcoin ve Nostr olarak sıraladı. Dünyanın çoğunun sansürü umursamadığını kaydeden Dorsey, “Bu teknolojiler henüz erişilebilir veya kullanımı kolay değil. Ama…olacaklar!” ifadesini kullandı. Jack Dorsey’in fintech şirketi Block, Cash App’teki Bitcoin işlemlerinden 2,2 milyar dolar gelir elde etmişti.

Dorsey, ayrıca Twitter’da takipçilerinin paylaşımlarını alıntılayarak yanıt verdi. Dorsey, ‘Coinbase, Bitcoin’e odaklanmaya geri dönmeli’ paylaşımına ‘Yüzde 100’ yanıtını verdi. Jack Dorsey’e yanıt verenler arasında Elon Musk da vardı.

Elon Musk, Dorsey’in paylaşımının altına “Doge, wtf” paylaşımında bulundu. Musk’ın DOGE paylaşımının ardından kripto paranın fiyatı yüzde 5’in üzerinde artış kaydetti. Musk, Dogecoin davasında insider trading ve fiyat manipülasyonu ile suçlanmıştı.

Dorsey, ‘Ethereum menkul kıymet mi’ sorusuna da ‘Evet’ dedi. SEC’in dün dava açtığı Binance CEO’su Changpeng Zhao, Coinbase davasının ardından “Herkesle kavga etmek zorundaysanız, belki de hatalı olan sizsiniz” paylaşımında bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala