bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.21 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 149.48 4.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531173 3.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47865 4.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153156 4.59%

Kripto Paraların Benimsenmesinin En Çok Görüldüğü 10 Ülke

Kripto Paralarin Benimsenmesinin En Cok Goruldugu 10 Ulke

Chainalysis’in Global Crypto Adoption Index’e göre, en yüksek kripto para kullanım oranlarına sahip ülkeler gelişmiş ekonomiler değil.

Chainalysis’in Küresel Kripto Para Benimsenme Endeksi; Venezuela, Rusya ve Ukrayna’nın kripto para benimsemesinde dünyaya liderlik ettiğini gösteriyor. İlk 10’da yer alan tek gelişmiş ekonomi Çin ve ABD olarak göze çarpıyor. Üç Afrika ülkesi ise ilk 10’da yer alıyor.

Kripto para birimlerinin benimsenmesinin en çok olduğu yerler, illa ki dünyanın ekonomik süper güçleri olmayabilir.

Blockchain araştırma firması Chainalysis’in yeni bir raporuna göre, kripto para kullanımının en yüksek olduğu 10 ülkeden sadece ikisi gelişmiş ekonomiler: Çin ve Amerika Birleşik Devletleri.

Firmanın analiz ettiği 154 ülkeden Ukrayna, Rusya ve Venezuela’nın kripto paraların benimsenmesi konusunda dünyaya liderlik ettiği tespit edildi. İlk 10’da Çin, Kenya, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, Nijerya, Kolombiya ve Vietnam yer alıyor.

Firmanın verileri, Bitcoin analiz sitesi Useful Tulips’in kurucusu olan bağımsız araştırmacı Matt Ahlborg’un verileriyle aynı çizgide. Ahlborg daha önce Afrika ve Latin Amerika’nın şu anda Bitcoin gibi kripto para birimlerine olan ilgide büyük bir büyüme gösterdiğini belirtmişti.

Venezuela ve Kolombiya, Latin Amerika’da Kripto Para Kullanımında Lider

Latin Amerika’dan alınan verilere göre; Bitcoin ticaret hacmi ve Chainalysis tarafından tanımlanan kripto para benimsenmesi açısından şu anda önde gelen ülkeler Venezuela ve Kolombiya.

Özellikle Venezuela, Chainalysis’in dikkatini çekti çünkü mevcut jeopolitik koşullar onu ekosistem için neredeyse mükemmel bir “vaka çalışması” haline getirdi: “Venezuela, gelişmekte olan ülkelerde kripto para biriminin benimsenmesini neyin tetiklediğine ve vatandaşların bunu ekonomik istikrarsızlığı azaltmak için nasıl kullandığına dair mükemmel bir örnek teşkil ediyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala