bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Kripto Paralarda Yaşanan Düşüş, Kuzey Kore’yi de Etkiledi

Kripto Paralarda Yaşanan Düşüş Kuzey Koreyi de Etkiledi 2

Kripto para piyasası 3 trilyon dolarlık altın günlerini geride bıraktı. Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere büyük değer kayıpları yaşayan kripto paralar, kripto odaklı şirket ve projeleri de oldukça etkiledi. Ancak bu durumdan önemli bir aktör daha etkilenmişte benziyor. Kuzey Kore.

Kripto Paralarda Yaşanan Düşüş, Kuzey Kore'yi de Etkiledi

Kriptolarda Yaşanan Düşüş Sonrası Kuzey Kore’nin Zulaları da Etkilendi

Kripto para piyasalarındaki düşüş birçok sektörü doğrudan etkilediği gibi dolaylı yoldan etkiledikleri de oldu. FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried‘in de dediği gibi birçok borsa iflas ederken, birçok kripto merkezli şirket küçülmeye gitti. Son olarak Reuters‘ın haberine göre silahlanma operasyonlarının bir kısmını da kripto ile finanse eden Kuzey Kore, düşüş sonrası en çok etkilenen ülkelerden oldu.

Kuzey Kore, son yıllarda kripto para çalmak için kaynak akıttı, bu da onu güçlü bir bilgisayar korsanlığı tehdidi haline getirdi ve ABD Hazinesine göre neredeyse 615 milyon doların çalındığı Mart ayında rekor düzeydeki en büyük kripto para soygunlarından birine yol açtı. 

Ülkenin en büyük gelirlerinden birisinin siber saldırılar olduğu biliniyor. Ek olarak Kuzey Kore kripto konusunda da en aktif ülkeler arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala