bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,706.87 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,240.33 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 606.74 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 158.71 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548403 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507368 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162101 1.75%

Kripto Para Yasası Hakkında Uzmanlardan Açıklama Geldi

kripto para yasasi hakkinda uzmanlardan aciklama geldi

Türkiye’de kripto para yasası konusunda çalışmaları sürüyor. Kısa bir süre önce AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para yasa tasarısı için uzmanların görüşünü almak adına bir platform oluşturmuştu. Gerçekleşen görüşme sonrası detaylar ise toplantıdan sonra paylaşıldı.

Sektörden Uzman İsimlerden Kripto Tasarısı Toplantısı Açıklaması

Kripto para konusunda Türkiye’nin nasıl bir yol izleyeceği konusunda oldukça önemli olan toplantı dün Mecliste gerçekleşti. Toplantıya katılan isimler arasında, Tansel Kaya, Sair Arslan, Elçin Karatay, Melih Kurtulmuş ve Erkan Öz gibi önemli isimler yer aldı. Son olarak Erçin Karatay, Twitter üzerinden toplantı sonrası toplantıya ilişkin genel açıklamalarını paylaştı.

Açıklamada kripto para kapsamında farklı görüşlerin olmasına karşın katılımcıların aşağıda yer alan başlıkların arasında ortak bir kanaate vardığı belirtildi. Açıklamada yer alan önemli maddeler ise şöyle:

  • Blokzincir teknolojisinin yarttığı fırsatlardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinin daha derinlemesine incelenmesi, ekosistemin bünyesine barındırdığı riskler öne çıkartılarak sunduğu fırsatların göz ardı edilmemesi gerekmektedir;
  • Kripto varlıklar alanında oluşturulacak hukuki düzenlemelerin geleceğe dönük olması ve yenilikler ile teknolojik gelişmelere ayar uydurabilecek esneklikte olması gerekmektedir.
  • Finansal okuryazarlığın arttırılması ve bu kapsamda yatırımcıların bilinçlendirilmesi, bu hususlar üzerine yoğunlaşarak kullanıcının korunması noktasında adımlar atılması önem arz etmektedir;
  • Kripto varlık alım satımı yapan bireysel yatırımcıların korunması önem arz etmekle birlikte söz konusu kitleyi korumak adına bireylerin mülkiyet haklarını ve finansal özgürlüklerini sınırlamayan hukuki düzenlemelerin yapılması gerekmektedir;
  • Çok sınırlayıcı veya vergisel olarak uygun olmayan düzenlemeler yapılması halinde kripto varlık alım satımı yapan kişilerin sektörden uzaklaşması söz konusu olabilecek, kayıt dışı işlemler ve yurt dışına para çıkışı artabilecektir.
  • Kısıtlayıcı bir mevzuat ile elde edilmeye çalışılan menfaatlerden çok daha fazlası teknolojik gelişmeleri destekleyen özgürlükçü bir mevzuat ile elde edilebilir ve dünya üzerinde örnekleri bulunmaktadır. incelenerek global geleceği kucaklayan bir yaratılabilir;
  • Türkiye’nin yapacağı inovatif düzenlemeler ilke kripto varlık ve blokczincir özelinde bir merkez haline getirilmesi nihai hedef olmalıdır ve bu bağlamda gerekli adımlar atılmalıdır. Yaılması gereken sadece kısıtlayıcı olmayan bir mevzuat çıkarmak değil; Türkiye’yi yerli ve yabancı yatırımcılar için yeni cazibe merkezi haline getirmektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala