bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,277.76 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,262.56 2.00%
bnb
BNB (BNB) $ 609.23 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 157.47 1.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541146 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494668 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160351 0.25%

Kripto Para Yasal Düzenleme Hangi Aşamada | Terra 2.0 ile LUNA Coin Yükselecek Mi?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta; kripto paraları kabul eden şirketleri, Terra topluluğunun Terra 2.0’ı kabul ettiğini, kripto para yasa çalışmalarının Beştepe’de yapılan toplantıda masaya yatırılmasını, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin, Project Sango projesini, Jack Dorsey’in, Twitter’a istifasını verdiğini, ABD Teksas Senatörü Ted Cruz’un açıklamalarını, kripto para borsası Coinbase’in Fortune 500 listesine girmesini ve daha fazlasını sizler için derledik.

Kripto Para Piyasasında Neler Yaşandı?

Kripto para piyasası her ne kadar son zamanlarda düşüş döneminde olsa da sektörel açıdan büyümeye devam ediyor. Balenciaga, BitPay aracılığı ile kripto para kabul etmeye başladığını açıkladı. Rusya’da bir bölge mahkemesi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak kabul edecek. Brezilya merkezli gayrimenkul şirketi Gafisa da artık Bitcoin ile daire satışı yapabileceklerini duyurdu.

Terra topluluğu Terra 2.0’ı kabul etti. Bunun sonucunda Binance, Kucoin, Huobi, FTX, Gateio gibi bazı kripto para borsaları Terra 2.0’ı desteklediklerini belirtti. 

Türkiye’de daha önce birçok kez gündeme gelen yasa tasarısı, bu kez Beştepe’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki toplantıda masaya yatırıldı. 

Orta Afrika Cumhuriyeti, Project Sango olarak adlandırılan bir kripto merkezi kurmayı planlıyor. Proje, bir ülkenin parlamentosu tarafından tanınan ilk yasal kripto merkezi olmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Jack Dorsey, Twitter’da CEO görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bunun ardından şirkette yönetim kurulu üyesi olarak varlığını sürdüren Dorsey, bu görevinden de ayrılarak Twitter’ın tüm işletmelerinden resmi olarak bağlarını koparttı.

ABD Teksas Senatörü Ted Cruz, Teksas’ın ilerleyen dönemlerde kripto ve Bitcoin’in merkezi olmasını istediğini aktardı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli önde gelen kripto para borsası Coinbase, Fortune 500 listesine giren ilk kripto şirketi oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala