bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Kripto Para Sektöründe Neler Yaşandı?

piyasalar gune nasil basladi 20

Kripto para sektörü her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Biz de sizler için haftanın öne çıkan haberlerini derledik Şimdi kripto sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı? Birlikte inceleyelim.

Kripto Para Borsası Bittrex, ABD Operasyonları Hakkında Yeni Bir Karar Aldı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto şirketlerine sert baskılar uygulamaya devam ediyor. Bu noktada SEC başkanı Gary Gensler, her defasında kripto borsalarına ve kripto projelerine sert yaptırımlar uygulanacağının sinyalini verse de diğer ülkelerin de benzer kararlar alması için Gary Gensler, görüşmeler yapmaya devam ediyor. Yaşanan bu olayların ardından kripto para borsası Bittrex cephesinden yeni bir ABD kararı geldi.

Elizabeth Warren, Seçim Kampanyasına Kriptoyu da Dahil Etti

Kripto para sektörü ile ilgili yaptığı açıklamalar ve çalışmalar ile sık sık gündeme gelen isimlerden biri olan Kripto karşıtı duruşu ile tanınan ABD senatörü Elizabeth Warren’dan yeni bir hamle geldi. Elizabeth Warren, seçim kampanyasına kripto paraları da dahil etti ve bu anlamda bir “anti-kripto ordusu” kurduğunu belirtti.

ChatGPT’ye Suçlama: “Önyargılı ve Aldatıcı”

Uluslararası bir kuruluş olan Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP), güçlü yapay zeka sistemlerinin tüketicilere sunulmasını durdurmak amacıyla ABD Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) şikayette bulundu.

SBF, ABD’nin Kendisine Olan Suçlamalarına İtiraz Edebilir

Başarısız kripto para borsası FTX’in kurucusu olan Sam Bankman-Fried’in davaları devam ediyor. Artık gözden düşmüş olan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in avukatları, Bahamalar’dan ABD’ye iade edilen SBF’ye yönelik suçlamalara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Japonya, Dijital Yen’i Araştıracak

Japonya Maliye Bakanlığı, merkez bankası para birimi (CBDC) ve dijital yen için önümüzdeki ay bir uzman paneli düzenlemeyi planlıyor. Kriptolara yönelik sıkı düzenlemeleri ile bilinen Japonya‘nın dijital yen testlerine başlaması da bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala