bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

Kripto Para Sektöründe Neler Yaşandı? (5-12 Mart)

solana merkezli kripto odeme girisimi tiplink yatirim aldi 2

Kripto para sektörü her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Biz de sizler için haftanın öne çıkan haberlerini derledik Şimdi kripto sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı? Birlikte inceleyelim.

USDC Krizinde Bir Kullanıcı 2 Milyon Dolara 0,05 USDT Satın Aldı

Kripto para piyasası USDC ile çalkalanırken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çıkan son haberlere göre; USDC krizinde bir kişi, 3CRV (DAI, USDC, USDT) likidite havuzundaki 2 milyon doları USDT’ye çevirmek istedi. Şanssız kullanıcı, 2 milyon dolara 0,05 USDT satın aldı.

BlockFi’nin Silicon Valley Bank’ta Sigortasız 227 Milyon Dolarlık Fonu Bulunuyor

İflas eden kripto borç verme platformu BlockFi zor günler yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında kripto para borsası FTX tarafından satın alınan ve daha sonrasında FTX’in iflas başvurusuyla yeni bir kriz yaşamaya başlayan BlockFi, Silicon Valley Bank’tan etkilenen şirketler arasında yer aldı.

Silicon Valley Bank, Yüzde 60 Değer Kaybetti

Kripto odaklı banka olan Silvergate Bank’ın operasyonlarını durdurma kararı alması diğer şirketleri de olumsuz etkiliyor. Silicon Valley Bank bu süreçte en çok etkilenen şirketlerden birisi oldu. Banka kısa süre içerisinde yüzde 60 değer kaybetti ve bekleyen işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Hedera, Ağ Hizmetlerini Kapattı

Kripto para sektörü son dönemde oldukça hareketli günlerden geçiyor. Şirketler tarafından açılan davalar, itirazlar derken bir haber de dağıtılmış defter Hedera Hashgraph’ın arkasındaki ekip olan Hedera’dan geldi. Hedera Mainnet’te birkaç likidite havuzu tokenı’nın çalınmasına yol açan bir akıllı sözleşme açığını doğruladı.

Blockchain.com’dan Yeni Varlık Yönetimi Kararı

Kripto finansal hizmetler şirketi Blockchain.com cephesinden kripto operasyonlarına dair yeni kararlar açıklanmaya devam ediliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Blockchain.com, kısa bir süre önce başlatmış olduğu varlık yönetimi koluna dair yeni bir karar aldı. İddialara göre Blockchain.com, varlık yönetimi kolunun faaliyetlerini askıya alma kararı aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala