bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Kripto Para Madencileri, Kripto İklim Anlaşmasını İmzaladı

bitcoin mining

Bitcoin (BTC) madencileri, Paris İklim Anlaşması çerçevesinde yer alan Kripto İklim Anlaşması’nı (CCA) imzaladılar.

Özel sektörün öncülük etmiş olduğu bu girişim “2030 yılına kadar elektrikten net sıfır emisyon elde etmeyi” ve “2025 UNFCCC COP30’a kadar %100 yenilenebilir enerjiyle çalışan blok zincirlerin benimsenmesini hızlandırmak ve bu blokajlara yönelik ilerlemeyi doğrulamak için standartlar, araçlar ve teknolojiler geliştirmeyi” taahhüt ediyor.

Gryphon Digital Mining, DMG Blockchain, Argo Blockchain ve DGHI anlaşmaya imza atan şirketler arasında yer alıyor. DGHI şirketinin CEO’su olan Michel Amar, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

“Bu, endüstrimizin uzun vadeli yaşayabilirliği ve gezegenimizin uzun vadeli sağlığı için heyecan verici bir gelişme. İş modelimiz her zaman çevresel ve sosyal açıdan sorumlu blok zinciri operasyonları yoluyla büyümeye odaklandı ve Crypto Climate Accord’un imzacısı olmak bu taahhüdü daha da sağlamlaştırıyor”

Bitcoin madenciliği konusunda, yeşil enerji kullanımı son zamanlarda oldukça fazla bir biçimde teşvik ediliyor. Şu anda Microsoft, Facebook, Google ve Amazın gibi dev şirketler de yeşil enerji için çeşitli anlaşmalar imzaladılar.

Halka açık olan Bitcoin madenciliği şirketleri, kullandıkları enerjinin yaklaşık %90’ının yeşil enerji olduğunu ifade ediyorlar. Şu sıralar şirketler yeşil enerji miktarını %100’e çıkarmak için mücadelelerini sürdürüyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala