bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

Kripto Para Düzenlemesinde Son Çalışmalar!

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayında. Kripto Bülten’de bu hafta; kripto para yasası hakkında bilgi verildi.

Kripto Para Yasasında Son Durum Ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Aralık’taki bir konuşmasında kripto para düzenlemesi hakkındaki yasanın hazır olduğunu ve yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını söylemişti. Türkiye kripto topluluğu, 2022 yılına en yüksek makamdan gelen “kripto para yasası” beklentisiyle girmişti.

Geçtiğimiz haftalarda da, başta ABD Başkanı Joe Biden’ın kararnamesi olmak üzere Dubai, Tayland, Ukrayna, Rusya gibi yerlerden kripto adımları peş peşe geldi. Avrupa Birliği, beklenen Kripto Varlıklar Yasası Düzenlemesi’ni 14 Mart’ta oyladı. Yasakçı mevzuat reddedildi.

Ocak ayının başından itibaren 2022 yılı içinde kripto yasasının meclise gelişi ve nasıl şekillendiği ulusal basına yansımaya başladı. Kripto para kazançlarının vergilendirilmesi ile platformlara ve hizmet sağlayıcılarına izin verme yetkisinin Sermaye Piyasası Kurulu’na verilmesi yasa adına beklenen gelişmelerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala