bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 1.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.93 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 557.61 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501526 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151686 1.07%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı?

kripto para dunyasina bu hafta neler yasandi 4

Bu hafta sizler için geçtiğimiz hafta yaşanan önemli gelişmeleri ve en çok okunan haberlerini derledik. Bu hafta en çok dikkat çeken haberler listemizin başında tabii ki kripto para piyasasında yorum ve değerlendirmeleriyle sık sık karşımıza çıkan Elon Musk yer aldı.

Gelin birlikte haftanın en çok dikkat çeken haberlerini hatırlayalım.

1-Elon Musk İlk Dogecoin Trilyoneri Olacağını Söyledi

İlk olarak yorumlarıyla kripto piyasasına yön veren Tesla CEO’su Elon Musk, yakın tarihli bir paylaşımında dünyanın ilk Dogecoin-trilyoneri olacağını iddia etti. 

kripto para dunyasina bu hafta neler yasandi

Yükselen Tesla değeri sayesinde serveti artan milyarder servetini 249 milyar dolara yükseltmiş durumda. Bu durum üzerine paylaşımda bulunan Musk UberFacts’a yaptığı “Dogecoin’de” yorumu ile dikkat çekti. Musk’un yorumu ardından yükselişe geçen Dogecoin, hızlı bir şekilde yüzde 2.42 oranında artış gösterdi.

Ayrıca kısa bir süre önce Dogecoin Node’larının önemini vurgulayan Musk, Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus’u destekleyen bir paylaşımda bulunmuştu. Bu destek sonrasında ise benzer bir şekilde Dogecoin’de anlık artışlar yaşanmıştı.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

2-AMC CEO’su Dogecoin ile Bilet Alımı İçin Tarih Verdi

Haftanın bir diğer önemli haberi ise Yakın zamanda Dogecoin kabul edeceğini açıklayan sinema devi AMC’den geldi. AMC CEO’su Adam Aron, yaptığı açıklamada dünyanın en büyük sinema salonu zincirinin 2022’nin ilk çeyreğinde Dogecoin’de ödemeleri kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

kripto para dunyasina bu hafta neler yasandi 2

Bununla beraber AMC’nin Bitcoin ve Dogecoin’in yanında Ethereum ve Litecoin’i de desteklediğini hatırlatalım.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

3-JPMorgan’dan Dogecoin ve Robinhood Uyarısı

JPMorgan, 35 dolar fiyat hedefine bağlı kalarak Robinhood hissesi üzerinde düşük ağırlık notunu sürdürdü. Ayrıca Analist Kenneth Worthington, kripto para borsasını savunmasız bir durumda olduğunu düşünmesinin temel sebebi olarak zayıf Dogecoin hacimlerini gösterdi.

jpm

Ek olarak Worthington, kripto para odaklı ticaret platformlarının aksine, Robinhood’un bu Ekim ayında ticaret hacimlerinde bir artış kaydetmediğini de ekledi.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

4-Yaklaşık 260 Milyar Shiba Inu Transfer Edildi

Shiba Inu son zamanlarda en çok konuşulan altcoinler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Etherscan‘ın geçtiğimiz hafta verilerine göre, kısa süre önce her biri 80 milyardan fazla olan yaklaşık 260 milyar Shiba Inu anonim balinalar tarafından transfer edildi.

kripto para dunyasina bu hafta neler yasandi

Bu yıl kripto para balinaları, topluluğunun üyeleri Ethereum tabanlı tokene (Shiba Inu) giderek daha fazla ilgi göstermeye başladı.

Hatırlatmak gerekirse; geçtiğimiz SHIB, en eski Hint kripto borsası olan ZebPay’de listelenmeye başladı.. 

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

5-Binance.US Bitcoin’deki Ani Düşüşün Nedenini Açıkladı

Son olarak Binance.US, borsada meydana gelen aşırı hareketliliğin arkasındaki nedeni açıkladı. Borsa, Bitcoin fiyatında yaşanan ani düşüşünün, kurumsal müşterilerinden birinin alım satım algoritmasındaki bir güvenlik açığından kaynaklandığını iddia etti.      

kripto para dunyasina bu hafta neler yasandi 3

Borsanın açıklaması şu şekilde;

Kurumsal trader’larımızdan biri, alım satım algoritmalarında satışa neden olan bir hata olduğunu belirtti.

Açıklamanın ardından borsadan bir sözcü, sorunun hızlı bir şekilde çözüldüğünü dile getirdi.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala