bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,237.21 2.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.20 2.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.58 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513544 4.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482772 7.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156979 5.73%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (9-16 Aralık)

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 9 16 aralik

Her geçen gün kripto para piyasasına olan güven artıyor. Bu güven ile birlikte kripto para dünyasında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki geride bıraktığımız hafta kripto para dünyasında neler yaşandı?

1-Bu Yıl Gram Altın Hangi Seviyeleri Test Edebilir?

BTCHaber yazarlarından İslam Memiş bu hafta “Bu Yıl Gram Altın Hangi Seviyeleri Test Edebilir?” konusu ele aldı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 9 16 aralik 3

İslam Memiş yazısında şunları aktardı:

2021’de altının gram fiyatının 451 lira seviyesinden 1.057 lira seviyesine yükseldiğini gördük. 2021’in son işlem gününü 779 liradan tamamdı. Yani, 1 gram altın 1 yılda gramında 328 lira yükselerek yatırımcısına yüzde 73’e yakın getiri sağlamış oldu. Yıllık bazda ise dip ve zirve seviyesini göz önünde bulundurduğumuzda 606 lira aralığında dalgalandı. Altının ons fiyatı, 2021’de manipüle edildiğinden (bilerek ve isteyerek) kötü bir performans sergiledi. 2021’e 1.898 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı 2021’i 1.829 dolar seviyesinden tamamladı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2-Bitcoin’de Kritik Noktadayız

Bilindiği üzere Bitcoin‘de 69.000 dolar zirvesinden bu yana devam eden düşüşte kritik bir noktaya geldik. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde BTC, 40.635 dolara kadar çekilmişti. Bu tepeden yüzde 41,1 kayıp anlamına geliyor.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 9 16 aralik 4

BTCHaber yazarlarından Erkan Öz geçtiğimiz haftanın gündemi olan Bitcoin (BTC) hakkında bir yazı yayımladı. Yazısında şu ifadelere yer verdi:

Mevcut düşüş hala normal düzeltme oranları sınırlarına yakın kalıyor. Hatta 2013 sezonunda yüzde 69’a varan bir büyük ara düzeltme de olmuştu. Bu sezon da yaz aylarında yüzde 53 civarında kayıp yaşandı fakat Bitcoin bundan sonra tırmanışa geçip 69000 dolarları görmeyi başardı. Yani yüzde 41 düşüşün ardından da hala yükseliş gelebilir ve eski zirvenin üzerine çıkmak mümkün olabilir. Üstelik geçmiş sezonlarda görülen son büyük fırsat ya da mega boğa dönemi de hala yaşanabilir.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3-Bitcoin’in Hash Oranı ATH Yaptı! Ethereum, Bitcoin’i Geçti

Madencilerin Çin’den taşınması Bitcoin hash oranının, Çin’in baskısından kurtulmasına yardımcı oldu. Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 9 16 aralik 5

Ayrıca 2021 yılına dair ikilinin performans verileri kısa süre önce ortaya çıktı. Bitcoin, hatırlayacağınız gibi 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve yılı yüzde 58’lik büyümeyle kapattı. Ethereum’un üç aylık getirilerine göre; kripto para birimi, 2021’in her çeyreğinde, Bitcoin’den daha iyi bir performans gösterdi. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

4-Ripple, SEC’e Karşı Yeni Bir Koz Kazandı

Geçtiğimiz hafta bir haberde Ripple ve SEC cephesinden geldi. Öyle ki dava tüm hızıyla devam ediyor.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 9 16 aralik 6

Ripple’ın, SEC’ten eski bir yetkilinin, Ethereum‘un menkul kıymet olmadığı sonucuna vardığı bir e-postaya erişimi açılacak. Yargıç, SEC’in Ethereum ile ilgili önemli bir konuşmaya dair ayrıcalık talep edemeyeceğine de karar verdi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Elon Musk Tesla’nın Dogecoin (DOGE) Kabul Edeceğini Açıkladı

Son olarak geçtiğimiz haftanın belki de en dikkat çeken haberi Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Twitter üzerinden yaptığı Dogecoin açıklaması oldu.

TeslaDogecoin ile ödeme yöntemlerini test etmeye başladı. Bu iddiaların ardından Tesla CEO’su Elon Musk da Twitter üzerinden Tesla’nın mağaza ürünlerinin Dogecoin (DOGE) ile alınabileceğini açıkladı. Dogecoin (DOGE) ödeme seçeneğinin, Tesla mağazasında yayınlanmasından kısa bir süre sonra DOGE fiyatı yüzde 11 arttı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala