bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (8-15 Mayıs)

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 8 15 mayis

Kripto para dünyasında birçok önemli gelişme yaşanmaya devam ediyor. Bizde bu hafta kripto para sektöründe yaşanan önemli gelişmeleri sizler için derledik.

Terra’nın (LUNA) CEO’su Do Kwon’dan Açıklama Geldi

Kripto para sektörü son bir haftadır zor bir dönemden geçse de son iki gündür Terra’nın (LUNA) ve yerel stablecoin’i UST’nin yaşadığı kriz ağır basmış durumda.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 8 15 mayi

Bir gün içerisinde yaklaşık olarak yüzde 85 değer kaybeden LUNA ve değeri 0.30 dolara kadar inen stablecoin UST, yatırımcıları alarma geçirdi. Son olarak Terra’nın CEO’su Do Kwon‘dan konu hakkında uzun zamandır beklenen açıklama geldi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bentley Üniversitesi, Öğrenim Ücretini Kripto Para Biriminde de Alacak

Massachusetts’te bulunan finans okulu Bentley Üniversitesi, öğrenim ücretleri için kripto para birimlerini de kabul etmeye başladığını açıkladı. Bentley Üniversitesi bunun için Coinbase ile ortaklık kurdu. Okul, Bitcoin de dahil olmak üzere 3 farklı kripto para biriminde ödeme alacak.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 8 15 mayi

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ethereum Balinası, 215.000 ApeCoin (APE) Satın Aldı

Ethereum (ETH), BNB Chain ve diğer ağlardaki en büyük 100 cüzdanı takip eden WhaleStats zincir üstü veri izleyicisi, Ethereum balinasının ApeCoin‘i satın almaya devam ettiğini paylaştı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 8 15 mayit

Ethereum balinası çeyrek milyara yakın APE satın alırken, ApeCoin, ETH zincirinde en çok işlem gören token haline geldi. Ayrıca elde edilen bilgilere göre “Bonobo” adlı bir cüzdan, toplamda 214.996 APE satın aldı. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

New York Çevre Komitesi Bitcoin Madencilik Yasağını Dikkate Almayacak

Kısa süre önce New York Meclisi’ndeki milletvekillerinin kripto madenciliği moratoryum yasası olarak da bilinen Bitcoin madenciliğini azaltacak yasa tasarısını çoğunluk oyuyla onayladığını belirtmiştik. Söz konusu bu yasa, belirli karbon bazlı kripto madenciliği operasyonlarının genişletilmesini önleyecek.

bitcoin mining

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

MicroStrategy, Bitcoin Yatırımında Kaybetmenin Eşiğine Geldi

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in en büyük savunucularından birisi olmuş ve sürekli olarak Bitcoin satın alımlarına devam etmişti.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 8 15 mayias

Pek çok kişi MicroStrategy’nin Bitcoin satın alarak büyük hata yaptığını dile getirmiş olsa da Bitcoin’in değer kazanmaya başlamasıyla birlikte MicroStrategy büyümeye başladı. 2022 yılının ilk çeyreğini yüzde 2.9’luk bir değer kaybı ile kapatan MicroStrategy, elinde bulunan 129.218 Bitcoin’i tutmaya devam etmişti.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala