bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,036.16 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,060.17 2.19%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 3.55%
solana
Solana (SOL) $ 143.69 3.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510978 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483888 9.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156121 5.86%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (15-22 Mayıs)

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 15 22 mayise

Kripto para dünyasında birçok önemli gelişme yaşanmaya devam ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftanın gündeminde Terra (LUNA) krizi vardı. Bizde bu hafta kripto para sektöründe yaşanan önemli gelişmeleri sizler için derledik.

Binance’in CEO’su Terra (LUNA) ve UST Hakkında Konuştu

Kripto para sektörünün tüm odağı şu anda LUNA ve UST olmuş durumda. Bu varlıkların binlerce yatırımcısı mağduriyet yaşarken, birçok kripto para borsası da zararın önüne geçmek adına LUNA’yı delist ediyorlar.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 15 22 mayisd

Son olarak Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ise LUNA ve UST hakkında bir dizi tweet paylaşımında bulundu. Zhao, Terra konusunda büyük hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Terra’nın (LUNA) CEO’su Do Kwon’dan Açıklama Geldi

Kripto para sektörü son bir haftadır zor bir dönemden geçse de son iki gündür Terra’nın (LUNA) ve yerel stablecoin’i UST’nin yaşadığı kriz ağır basmış durumda.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 15 22 mayiss

Bir gün içerisinde yaklaşık olarak yüzde 85 değer kaybeden LUNA ve değeri 0.30 dolara kadar inen stablecoin UST, yatırımcıları alarma geçirdi. Son olarak Terra’nın CEO’su Do Kwon‘dan konu hakkında uzun zamandır beklenen açıklama geldi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Terra Blockchain Ağı Yeniden Aktif Hale Getirildi

Terra Blockchain ağı, Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) kripto para birimlerinin değer kayıpları sonrasında güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı. Pek çok kişi Terra blockchain ağının açılıp açılmayacağını merak ediyordu. Terra blockchain ağını kullananlar, uzun bir süre varlıklarını hareket ettirememişti.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 15 22 mayisgfd

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Terra doğrulayıcıları, şiddetli $LUNA enflasyonunun ve önemli ölçüde azaltılmış saldırı maliyetinin ardından yönetişim saldırılarını önlemek için Terra zincirini durdurmaya karar verdi” ifadesini kullanmıştı. Her iki kripto para biriminin de yaratıcısı olan Do Kwon, durumu düzeltme umuduyla dün bir plan açıklamıştı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Çöken Aslında Fiat

BTCHaber yazarlarından Erkan Öz “Çöken Aslında Fiat” adlı bir yazı yayınladı.

Erkan Öz konu ile konu ile ilgili olarak şu şekilde konuştu:

20 Milyar dolarlık Luna ekosistemi ve onun değeri 1$’a ‘sabit’ olması gereken koini UST patladı. Kripto paralarda büyük düşüşler yaşandı. Bu olaylar ‘Kara Perşembe’ olarak kripto varlıklar tarihinde yerini alacaktır. Sonunda bugün Luna büyük borsalarda işleme kapatıldı. Durumu fırsat bilen Bitcoin ve kripto para düşmanları ise hemen olumsuz propagandaya başladı. Neymiş işte kripto buymuş. Merkeziyetsizlik kötüymüş ya da yalanmış. Bitcoin enflasyona karşı çare değilmiş. Kriptolar çökmüş.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Do Kwon, Yeni Terra Kurtarma Planını Paylaştı

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, neredeyse sıfır olan Terra blockchain ağını kurtarmak için yeni bir “Canlandırma Planı” paylaştı. Terra blockchain varlığı Terra (LUNA) yaşanan son olaylar sonrasında Binance borsasından kaldırılmıştı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 15 22 mayisww

Terraform Labs kurucusu ve CEO’su Do Kwon, kısa bir süre önce yeni “Terra Ekosistem Canlandırma Planını” paylaştı. Kwon’un Terra blockchain ağının yeniden canlandırma planı, ağ sahipliğinin 1 milyar yeni UST ve LUNA sahiplerine dağıtılmasıyla birlikte Terra blockchain’inin yeniden başlatılması anlamı taşıyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala