bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,621.05 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,049.27 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 553.97 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 1.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501611 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467739 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15309 0.16%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Oldu? (2-9 Ocak)

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 2 9 ocak

2021 yılını geride bırakalı bir hafta oldu. Öyle ki 2022 yılının ilk haftası da kripto para dünyası için oldukça hareketli geçti. Biz de sizler için geçtiğimiz hafta yaşanan önemli gelişmeleri derledik.

Şimdi birlikte geçtiğimiz hafta yaşanan önemli gelişmelere birlikte göz atalım;

1-Fed Tutanakları Sonrası Bitcoin, 44.000 Dolara Geriledi

Geçtiğimiz haftanın nabzını belirleyen en önemli olaylardan biri FED tarafından yayımlanan tutanaklar sonrası Bitcoin’in (BTC) 44.000 seviyelerine kadar gerilemesi oldu diye biliriz.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 2 9 ocak 2

Bitcoin (BTC) yüzde 3.6 değer kaybederken rakibi Ethereum (ETH) ise yüzde 4.5 değer kaybederek, 3.545 dolar seviyesine kadar çekildi. Öyle ki Fed’in tutanaklarının açıklanması üzerine anlık düşüş yaşayan Bitcoin ve diğer birçok kripto para, 246 milyon dolarlık pozisyon likide edildi edildi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2-2022’de Risk Azaltmak Şart!

BTCHaber yazarlarından İslam Memiş 2021’i risk alanların, panik alım veya satımı yapanların, satanların (ev-araba-birikim vs) zarar ettiği bir yıl olarak değerlendirdi.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 2 9 ocak 3

İslam Memiş geçtiğimiz hafta BTCHaber’de yayımlanan yazısında 2022’de risk azaltmanın şart olduğunu dile getirdi. İslam Memiş’in yazısı şu şekilde;

Peki 2022’de nasıl bir yol belirlemeliyiz? Tabii ki sepet yapmak ve kademeli işlemler yapmak benim en çok önemsediğim uygulamalardır. 2022’de direksiyon yine Amerika Merkez Bankası’nda (Fed) olacak. Faiz artırımları, enflasyon ile mücadele ve Omicron varyantı endişesi. Doların küresel piyasalarda güçlü duruşunu koruyacağı, dolar varlıklarının değer kazanacağı, ABD-Çin gerginliği gibi etlenler dünya finans piyasalarında yakından takip edilecek.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3-AMC, Shiba Inu ve Dogecoin’i Mart Ayında Kabul Edecek

ABD merkezli sinema devi AMC uzun süredir ödeme seçeneklerine Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin’i (DOGE) eklemeyi düşünüyor. Son olarak AMC’nin CEO’su Adam Aron, Twitter üzerinden şirketin Mart ayında Dogecoin ve Shiba Inu’yu destekleyeceğini paylaştı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 2 9 ocak 4

Şirket, internet sitesi aracılığıyla yapılan her türlü ödeme için artık her iki meme kripto para birimini de kabul edecek.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

4-Ripple, Bir Milyar XRP’nin Kilidini Açıyor

2022’in ilk günü teknoloji devi Ripple‘dan bir hamle geldi. Ripple, planlanan düzenli fon transferlerinin bir parçası olarak, bir milyar XRP’yi piyasaya sürdü.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 2 9 ocak

Teknoloji devi Ripple, yılın ilk günü bir milyar XRP’nin kilidini açtı. Bu işlem genel olarak her ayın ilk günü yapılır. Bunun yanında son birkaç yıldır bu sürümlerin her biri 500 milyon token taşıyan iki işlem olarak gerçekleştirildi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

5-Yaklaşık 34 Milyar Dolarlık ETH, Ethereum 2.0’a Kilitlendi

Son olarak geçtiğimiz hafta yaklaşık 34 milyar dolarlık Ethereum (ETH), Ethereum 2.0 sözleşmesine kitlendi.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 2 9 ocak 5

Glassnode verilerine göre Ethereum 2.0’a kilitlenen miktar, haberimizin yazımı itibarıyla 33.7 milyar doları aşan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.875.394 ETH‘ye ulaşmış durumda. Bu miktar, geçen yılın Haziran ayından bu yana yüzde 70’lik bir artışı ve 0 aşaması için gereken 524.000 ETH‘lik ilk hedefin yüzde 1.500‘den fazla geçildiğini gösteriyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala