bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,992.15 3.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.52 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 610.42 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 145.36 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520581 4.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470517 5.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150359 7.81%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Oldu? (19-26 Aralık)

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 19 26 aralik

Her geçen gün kripto para piyasasına olan güven artıyor. Bu güven ile birlikte kripto para dünyasında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu hafta Shiba Inu’nun Ethereum ağında en çok kullanılan üçüncü kripto para birimi olmasından, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan denetimlerde tespit edilen ihlaller sonucu kripto para borsası Binance’e ceza kesilmesine kadar birçok önemli gelişme yaşandı.

Bu hafta yaşanan önemli gelişmelere birlikte göz atalım;

1-TRYC Paribu’da Listeleniyor, Peki TRYC Coin Nedir?

Geçtiğimiz hafta belirttiğimiz üzere Paribu, geçen hafta yeni bir listelemesi duyurmuştu. TRYC coin, Paribu üzerinden listelenmeye 13 Aralık gününden itibaren başladı. Alış satış işlemlerinin başlamasından sonra birçok kişi TRYC coin merak konusu oldu.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 19 26 aralik

Ethereum, Blockchain’i üzerinde çalışan her bir TRYC için banka hesaplarında 1 TL tutuluyor. Burada, bağımsız şirketler süreci periyodik olarak denetliyor. Bunun yanında Paribu bu hafta dijital tasarım stüdyosu olan SHERPA isimli şirketi satın aldığını açıkladı

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

2-Shiba Inu, Bu Hafta Ethereum Ağında En Çok Kullanılan 3. Token Oldu

Shiba Inu hemen hemen her hafta önemli gelişmeler ile listemiz de yer buluyor. Bu kez Etherscan‘ın 20 Aralık’ta yayımlanan verilerine göre; Ethereum ağında en çok kullanılan üçüncü kripto varlık Shiba Inu (SHIB) oldu. Verilere göre Shiba Inu’nun önünde Tether (USDT) ve USDC yer aldı.

Shiba Inu dog 2021

Etherscan verilerine göre Shiba Inu, 485.935 USDT ve 232.311 USDC’ye takiben 78.089 kullanıcıya sahip ve listede üst sıralarda yer alıyor. Bunun yanında bu hafta İngiliz Virgin Adaları merkezli kripto borsası NiceHash’den Shiba Inu desteği geldi. NiceHash borsası Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Shiba Inu kripto para biriminin artık kripto para borsasında kullanılabileceğini duyurdu.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

3-Dolara Endeksli Mevduat’tan Ötesi

BTCHaber yazarlarından Erkan Öz’ün bu haftaki yazısı Türkiye’in gündemi. Erkan Öz bu hafta yönetimin, Dolara Endeksli Mevduat (DEM) uygulaması getirmesi üzerine bir yazı yazdı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 19 26 aralik 2

Erkan Öz; stratejik genel çerçeveye göre Türkiye’nin duruşunun nasıl olması gerektiğini vurguladı:

İlk olarak enflasyona yol açan sınırsız basılan paralardan kaçınmak. Bir başka deyişle: Merkez Bankası rezervine sınırlı parasal varlıklar doldurmak. Yani: Altın, Gümüş, Bitcoin ve Blokchain alanında gerçekten önemli işler yapan sınırlı altcoinleri kasaya koymak. İkinci yapılması gereken şey, Türkiye ekonomisinin katma değerli ürün üretimini arttırmak. Enflasyonun ve döviz sorununun arkasında cari işlemler açığı var.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

4-Binance’e Türkiye’de 8 Milyon Lira Para Cezası Kesildi

Binance’e, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan yükümlülük denetiminde, tespit edilen ihlallerinden dolayı 8 milyon TL para cezası kesildi. Bu ceza Türkiye’de kripto para borsalarına kesilen “ilk ceza” olma özelliğini taşıyor.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 19 26 aralik 3

Söz konusu olan ceza, MASAK tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi hakkında olan kanun kapsamında yapılan denetim sonucunda geldi. Binance tespit edilen ihlallere ilişkin gerçekleşti.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

5-Dogecoin Vakfı, İlk Yol Haritasını Hazırladı

Dogecoin’i desteklemek amacıyla kurulan Dogecoin Vakfı, yeni bir dizi proje hazırlıyor. Dogecoin Vakfı, yeni projeleri için ilk yol haritası paylaşımı yaptı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler oldu 19 26 aralik 4

Dogecoin Vakfı, hazırladığı projelerine dair bir yol haritası paylaştı. Yayınlanan yol haritasının, vakfın 8 yıllık tarihinde yayınladığı ilk yol haritası. Ayrıca belirtmek gerekirse bu hafta IntoTheBlock tarafından elde edilen verilere göre; Dogecoin’in (DOGE) yaklaşık bir yıl öncesine göre orta vadeli yatırımcılarının sayısı arttı. Bu artış ile bu hafta Dogecoin’in fiyatı 0,20 dolara yaklaştı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala