bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Kripto Para Borsalarını Düzenlemek Amacıyla Çalışma Grubu Kuruldu

kripto para borsalarini duzenlemek amaciyla calisma grubu kuruldu

Kripto para borsalarını düzenlemek amacıyla Türkiye Sermaye Piyasaları (TSPB) yönetiminde bir çalışma grubu oluşturuldu.

Bir Bloomberg HT haberine göre, çalışma grubunda 15 aracı kurumdan 20 kişi yer alıyor. İçerisinde CTO’lar ve hukukçuların bulunduğu bu grubun başında ise, TSPB Meslek Komitesi Başkanı Erhan Topaç’ın olduğu aktarıldı. Çalışma grubu, bir düzenleme taslağı oluşturarak sektördeki platformların görüşlerine başvurmayı planlıyor. 

Pazartesi günü, TSPB Başkanı Tevfik Eraslan ile SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu bir araya geldi. Görüşmede Taşkesenlioğlu’nun TSPB bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulması talep edildiği ifade edildi. Çalışma grubunun Cuma gününe kadar önereceği taslağı tamamlanması istendi.

Söz konusu taslakta, kripto para alım satım platformlarının işlem kuralları, platform sahiplerinin sahip olması gereken yetkinlikler, prosedür ve iç denetim mekanizması gibi konuların yer alacağı tahmin ediliyor. 

Çalışma, risklerin belirli seviyeye indirilmesi ve işleyişe engel olmayacak bir yapılanma oluşturmayı amaçlıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala