bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,865.92 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,246.16 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 606.69 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 158.86 0.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54602 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.505178 2.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162117 0.67%

Kripto Para Birimleri, ABD Bankacılık Endeksini Geride Bıraktı

kripto para birimleri abd bankacilik endeksini geride birakti 1

Kripto para piyasası, Amerikan bankacılık sisteminin değerini aştı.

Bianco Research’ten Jim Bianco’nun aktardığına göre, kripto para piyasasının toplam değeri, ABD’deki halka açık bankacılık şirketlerini izleyen S&P Composite 1500 Banks endeksinin değerini geride bıraktı.

Daha önce aktardığımız üzere, Pazartesi günü kripto para birimlerinin piyasa değeri ilk kez 2 trilyon doları aşmıştı. Bianco’ya göre bu, yükselişlerini sürdüren ve iki yılın zirvesini gören altcoin’ler ile gerçekleşti.

Bitcoin ise, azalan hakimiyet oranına rağmen, hala önde gelen bankacılık devleri JPMorgan, Bank of America ve Wells Fargo’nun toplamını aşıyor. Sadece bir yıl önce, kripto para piyasasının tümü JPMorgan’dan küçüktü.

Bununla birlikte, eğer kripto para piyasası iki katına çıkarsa, broker’ların, varlık yöneticileri, borsaların vb.’nin de yer aldığı tüm Amerikan finans sisteminin değerini aşacak. Dünyadaki tüm finans şirketlerini aşmak için ise, kripto para piyasasının dört kat artması gerekecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala