bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Kripto Para Aklayıcısı Hollanda’dan ABD’ye İade Edildi

Kripto Para Aklayicisi Hollanda

Kripto paralar her en kadar finans ve bankacılık alanında devrim yaratan bir teknoloji olarak görülse de kötü aktörlerin de etkisi oldukça fazla. Öyle ki küresel düzenleyicilerin büyük bir çoğunluğu, kriptonun verimliliğinden ziyade kötü kullanımlarına odaklanmış durumda. Bu kötü örneklerden biri olan Rus asıllı Denis Mihaqlovic Dubnikov, kripto ile para aklama suçundan aranıyordu. Son olarak ABD Adalet Bakanlığı‘nın açıklamasına göre, ABD, Hollanda’dan kripto para aklayıcı olduğu iddia edilen bir kişiyi iade etti.

Kripto Para Aklayıcısı Hollanda'dan ABD'ye İade Edildi

Hollanda, Kripto Para Aklayacısını ABD’ye İade Etti

Kripto para sektörü beraberinde getirdiği anonimlik sebebiyle kara para aklamak için sıklıkla tercih edildiği düşünülen bir sektör. Ancak piyasa hacmine göre aklanan kripto para miktarına bakıldığında, günümüzde Fiat veya emtia ile aklanan varlıklarla kıyasla çok daha az bir kesim olduğu görülüyor. Chainalysis gibi analiz şirketlerin de belirtiği üzere bu varlıkların kara para aklama için kullanımı söz konusu ancak miktar oldukça az.

29 yaşındaki Rus vatandaşı Denis Mihaqloviv Dubnikov ise kripto paraları kullanarak para aklaması sebebiyle ABD’de ifşa olmuş ve Hollanda’ya sığınmıştır. Dubnikov çarşamba günü Portland, Oregon’daki federal mahkemeye ilk kez çıkarıldı ve beş günlük jüri duruşmasının 4 Ekim’de başlaması planlanıyor. DOJ açıklamasına göre yıllarca hapiste kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala