bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,955.74 1.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.70 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 608.41 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 185.32 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613487 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640419 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212126 5.71%

Kripto Meydanı’nda Kriptonun Enerji Tüketimi Ele Alındı

kripto meydaninda kriptonun ener

İkincisi düzenlenen Kripto Meydanı’nda bu kez kripto para sektörünü dışarıdan etkileyen enerji sorunları ele alındı. Levent Kolektif House’da gerçekleşen Kripto Meydanı’nda Kıvılcım Harika Ertunç moderatörlüğünde Vedat Güven, Cemil Şinasi Türün, Tansel Kaya ve Efe Bulduk, kriptoda enerji konusunu masaya yatırdı.

Kripto Meydanı’nda Neler Konuşuldu?

Kriptonun arkasındaki madencilik hizmetleri, yatırımcıların ve düzenleyicilerin devamlı olarak gözetimi altındalar. Kripto sektörünün içinde önemli bir yeri temsil eden madenciliğin, küresel enerji sorunları ve ekipman sıkıntıları ile başı dertte. Kripto Meydanı’nın gündeminde ise tüm bu enerji tüketimiyle ilgili konular ele alındı.

Etkinlik Kriptomeda’nın kurucusu ve CEO’su Eray Dengiz‘in açılış konuşması ile başladı.

Kripto Meydanı’nda ilk olarak Cemil Şinasi Türün, kripto paraların yasaklanmasının artık söz konusu olmayacağına değinerek konuşmasına başladı. Bununla birlikte stablecoin’lerin düzenlenmesi durumunda kimsenin Bitcoin’i durduramayacağını da ekledi.

kripto meydaninda kriptonun enerji tuketimi ele alindias

Efe Bulduk ise Bitcoin madenciliğinin küresel enerji tüketimini abartıldığı kadar etkilemediğinden bahsetti. Bitcoin madenciliği için tüketilen enerji, altın madenciliği için tüketilen enerjinin yarısı olduğunu vurguladı.

Benzer şekilde Tansel Kaya, Bitcoin’e harcanan enerjiyi israf olarak görmediğini söylerken, konuşmaların devamında Vedat Güven Proof of Work (PoW) ise destekçisi olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala