bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,444.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.12 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 545.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.25 3.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489214 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447074 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148469 0.01%

Kripto Madencisi Xive, Güney Kazakistan Madenini Kapattı

kripto madencisi xive guney kazakistan madenini kapatti

Bu yıl madenciliğe olan ilgi ile beraber fosil yakıta bağımlı Kazakistan’da elektrik sıkıntısı yaşandı. Kripto madencilik şirketi Xive’in kurucu ortağı Didar Bekbau; Güney Kazakistan‘da madencilik yapmanın artık mümkün olmadığını söyledi. Bununla beraber Xive, ulusal şebekeden yeterli elektrik kaynağı olmaması nedeniyle, Güney Kazakistan‘daki 2.500 teçhizat madenini kapattı.

Xive Kurucu Ortağı: Güney Kazakistan’da Madencilik Artık Değil

Kazakistan, aslında Çin’den gelen kripto madencilerinin akınından kaynaklanan elektrik kesintileriyle uğraşıyor. Ülkenin güney kısmında bol miktarda elektrik üretim tesisi bulunmuyor. Bunun yanında güzey kısmı, ulusal şebeke ve enerji açısından zengin kuzey bölgesinden, güvenilir bir şekilde elektriği aktaramaması nedeniyle de daha zor durumda.

kripto madencisi xive guney kazakistan madenini kapatti 2

Xive ve Enegix gibi kripto madencileri, ulusal şebeke operatörü KEGOC‘un ilgilenmemesi nedeniyle, Eylül ayından bu yana elektrik sorunlarıyla karşı karşıya.

Kripto madencilik şirketi Xive kurucu ortağı Didar Bekbau konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

2.500’den fazla makine için yeni bir site hazırlıyor, ancak Güney Kazakistan’da madenciliğin artık mümkün olmadığı açık.

Ayrıca Bekbau; “Güney Kazakistan’daki diğer madenciler de makinelerini taşımak için barındırma siteleri arıyorlar, ancak ülkede başka seçenek kalmadı. Bazıları Rusya ve ABD’deki madenlere yöneliyor” dedi.

Bekbau, bugün madenden çıkarılan son teçhizatın videosunu paylaştı;

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz ay, Kazakistan Enerji Bakanlığı, yeni madenlerin yapımını 100 megawatt’a çıkaracakları bir düzenleme taslağı yayınlamıştı. Bakanlık daha sonra, ulusal şebekeyi tehlikeye atmadığı sürece, elektriği yasal madenlerle kısıtlamayacaklarını söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala