bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Kripto madencisi Hive’da ‘Ethereum Merge’ Zararı

kripto madencisi hiveda ethereum merge zarari

Kripto madenciliği şirketi Hive Blockchain (HIVE), üçüncü çeyrekte Ethereum Merge güncellemesinin etkisiyle zarar yazdı. Hive Blockchain, 31 Aralık’ta sona eren çeyrek için 90 milyon dolar veya hisse başına 1.09 dolar net zarar açıkladı. Şirket önceki yılın aynı döneminde 51.2 milyon dolar kâr bildirmişti.

kripto madencisi hiveda ethereum merge zarari2

Hive’ın Gelirine Ethereum Merge Darbesi

Madencilik şirketi Hive, 2022’nin son 3 ayında ilk kez Ethereum madenciliği yapmadı. Şirketin gelirleri, eylül ayında gerçekleşen Ethereum’un Merge güncellemesi ve Bitcoin fiyatından ciddi olumsuz etkilendi. Merge güncellemesinin geliri ve madencilik marjını yaklaşık yüzde 50 oranında azalttığı ifade edildi.

Şirket, Ethereum madenciliği için kullanılan GPU cihazların bir kısmının diğer kripto varlıklar için değerlendirildiğini açıkladı. Madencilik ile çıkartılan bu varlıkların daha sonra Bitcoin’e dönüştürüldüğü bildirildi. Şirketin Merge sonrası stratejisinde, yüksek performanslı GPU’lar ile HIVE Performance Cloud’u başlatmak da bulunuyor.

17 Ocak’ta görevi devralan Hive CEO’su Aydın Kılıç yaptığı açıklamada, bulut segmentine ilişkin “Teknoloji şirketi olarak becerilerimizin bir evrimi ve HIVE’ın teknoloji hizmetleri harcamalarında yeni bir çağın zeminini oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Şirketin bulut madenciliğinden 1 milyon dolar gelir beklediği de ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala