bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Kripto Madencilerine Bir Hamle de Kanada’dan Geldi

Kripto Madencilerine Bir Hamle de Kanadadan Geldi

Kripto para sektörü içerisinde bulunduğu dalgalı ortam sebebiyle zor günlerden geçiyor. Bir taraftan etkisi yeni yeni geçen FTX krizi, diğer taraftan artan düzenleyici baskıdı derken sektördeki aktörler önünü görmekte zorlanabiliyor. Bu noktada madenciler de zorlanan aktörler arasında. Öyle ki fiyatı düşen varlıklara ek olarak artan enerji maliyetlerine son olarak düzenleyici baskısı da eklendi. Son olarak Kanada’nın Manitoba eyaleti, yerel şebekenin yeni projeler tarafından boğulma olasılığını öne sürerek yeni kripto madenciliği operasyonları için 18 aylık moratoryum belirledi.

Kripto Madencilerine Bir Hamle de Kanada'dan Geldi

Kanada’nın Manitoba Eyaletinden Madencilere için 18 Aylık Moratoryum

Kripto para madenciliği özellikle son dönemde artan enerji fiyatları ve düzenleyici baskısı sebebiyle gün geçtikçe daha zor bir hâle geliyor. Diğer taraftan tüketilen enerji ve çevresel etkiler de sık sık gündeme geldiğinden sektör açısından geleceğin pek parlak olmadığını söylemem mümkün.

Bu noktada bir adım da Kanada’nın Manitoba eyaletinden geldi. Bölgede 18 aylık bir moratoryum veren eyalet, kararın madencilerin yükünün yerel toplulukları olumsuz yönde etkileyebileceği endişesiyle, yeni kripto madenciliği operasyonlarının onayını duraklatmak veya yavaşlatmak için alındığını açıkladı.

Eyaletin kamu kuruluşu Manitoba Hydro‘dan sorumlu bakanı Maliye Bakanı Cameron Friesen konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“‘Herkes almak istediği enerjiyi alabilir. Biz sadece barajlar inşa edeceğiz diyemeyiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala